banner171

Saat 09:05'te hayat durdu, gözyaşları Ata için aktı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 74. yıl dönümünde Dolmabahçe’deki odası ziyaretçi akınına uğradı. Dolmabahçe'yi ziyaret eden vatandaşlar, duygusal anlar yaşadı.

Saat 09:05'te hayat durdu, gözyaşları Ata için aktı
 Dolmabahçe Sarayı'nda saat 09.05'te düzenlenen törenin ardından Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu oda ziyarete açıldı. Gencinden yaşlısına binlerce kişi, Dolmabahçe Sarayı'na gelerek Atatürk'ün odasını ziyaret etti. Saat 09.05'te hayatın durduğu Dolmabahçe Sarayı'nda yıllara göre farklı olan ise Atatürk’ün başında artık polisin nöbet tutması oldu. Vatandaşlar Atatürk’ü çok özlediklerini ve onu kalplerinde yaşattıklarını söyledi.
 09:05'TE HAYAT DURDU

KÖPRÜDE ANMA

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74'üncü yılında anıldı. Boğaziçi Köprüsü'nde de vatandaşlar, Atatürk'ün yaşama veda ettiği 9'u 5 geçe araçlarından inerek 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Türkiye Chopper grubu ise saygı duruşunun yanı sıra Türk Bayrağı açtı.

TRAFİK DURDU

Saatler 09.05'i gösterdiği sırada E-5 Karayolu'nda seyir halindeki araçlar ve yürüyen yayalar durarak, saygı duruşunda bulundu. Saat 09:05'te sirenler çalmaya başladı. E-5 Karayolu Topkapı mevkiinde seyir halindeki araçların çoğu durdu. Yol üstünde otomobillerinden inen sürücüler saygı duruşunda bulundu. Bu sırada üzerindeki Cevizlibağ Metrobüs durağında ve üst geçidinde yürüyen vatandaşların tamamına yakını da aynı şekilde oldukları yerde durup ulu önderi andı. Saygı duruşunun ardından trafik ve yaşam normale döndü.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2012, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153