banner171

Sarkozy'nin bu fotoğrafı ortalığı karıştırdı

Sarkozy'nin bu fotoğrafı ortalığı karıştırdı

Sarkozy'nin bu fotoğrafı ortalığı karıştırdı
Fransa'da ötanaziyi yasal hale getirmeye çalışan Saygın Ölüm Hakkı Derneği'nin (ADMD) cumhurbaşkanı adaylarıyla ilgili afişi tartışmaya sebep oldu.

ADMD tarafından hazırlanan ve ötanaziye karşı olduğunu açıklayan Nicolas Sarkozy, François Bayrou ve Marine Le Pen'in hastanede yatarken gösteren montajlanmış afişler haftalık Les Inrockuptibles dergisinde yayınlandı. Afişte "Sayın aday ötanazi konusunda görüşümüzü değiştirmeni için böyle bir resminizi yayınlamamız gerekiyordu." notu da yer aldı.
Dernek başkanı Philip Odeac afişlerin siyasi amaçlı olmadığını belirterek,"Bütün adayları bu konuda bilgilendirdik. Ötanaziyi destekleyen veya karşı çıkan bütün adayları vicdanlarının sesini dinlemeleri için rahat bırakıyoruz." dedi. Fransa'da ötanazi, 2005 yılında çıkarılan yasayla kesin olarak yasaklanmıştı. Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, bu yasada herhangi bir değişiklik yapılmasını düşünmediklerini açıklamıştı.

Sosyalist cumhurbaşkanı adayı François Hollande ise "iyileşmeyeceği doktor raporuyla sabit hastalara ölüm için tıbbi yardım verilmesine olumlu baktığını" belirtmişti.


Kaynak : //www.internethaber.com/fransa-hastane-fotograf-nicolas-sarkozy-otenazi--406128h.htm#ixzz1oSY4seLP

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153