banner171

Soma'da İşçiler Ayakkandı, Sendika Başkanı İstifa Etti

Manisa'nın Soma ilçesinde, maden işçilerinin Maden İşçileri Sendikası'na yürümesi ve ardından yaşanan arbede istifa getirdi.

Soma'da İşçiler Ayakkandı, Sendika Başkanı İstifa Etti
 Manisa’nın Soma İlçesi’nde 301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın ardından, çalışma şartlarının düzeltilmesi ve madenlerde iş güvenliğinin alınması için eylem yapan ardından işçiler, bu kez de işyerlerinde örgütlü olan Türkiye Maden İş Sendikası yönetiminin istifası için eylem başlattı. Sendikanın Ege Şube Başkanı Tamer Küçükgencay, görevinden istifa etti. İşçilerin sendika binasına yürümesinden sonra konuşan Küçükgencay, “Görevimden istifa ediyorum.” dedi.

İŞÇİLER ÖFKELİ

Facianın üzerinden 14 gün geçmesine rağmen öfkeleri dinmeyen yaklaşık 300 işçi, bugün Soma Kaymakamlığı önünde bir kez daha toplandı. İşçiler, felaketin ardından yanlarında durulmadığı gerekçesiyle işyerlerinde faaliyet gösteren Türkiye Maden İş Sendikası yönetiminin istifasını istedi.

SENDİKA BİNASI ÖNÜNDE ARBEDE

Sendika binası önünde arbede yaşandı. Çıkan arbede sırasında bir polis memuru da yaralandı.



SENDİKA BAŞKANI VE YÖNETİM KURULU İSTİFA ETTİ

Sendika başkanının açıklama yapacağı haberinin duyulması üzerine maden işçileri Kaymakamlık binasına doğru yürüyüşe geçti. İşçilerin sendika binasına yürümesinden sonra konuşan Küçükgencay, “Görevimden istifa ediyorum.” dedi. Türkiye Maden İşçileri Ege Bölgesi Şube Başkanı Tamer Küçükgencay, istifa ettiğini duyurmasının ardından 5 kişilik yönetim kurulu da istifasını duyurdu ancak işçilerin öfkesi dinmedi. Tepkiler devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2014, 17:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153