banner171

Sultangazi'den şehitlere vefa

Sultangazi şehitlerimiz için tek yürek oldu.

Sultangazi'den şehitlere vefa

Sultangazililer; “Çanakkale Geçilmez” diyen şehitlerimiz için yeniden tek yürek oldu. Sultangazi Belediyesi Türk askerinin tarihe adını altın harflerle yazdırdığı Çanakkale Zaferi’nin 97. Yıldönümü’nde Şehitlerimiz için anma programı düzenledi. Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Çanakkale’de yazılan destanın yeni kuşaklara aktarılması gerektiğine vurgu yaptı.

Türk ve dünya tarihinin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde, Sultangazi Belediyesi “Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma” programı düzenledi. 50. Yıl Kültür Merkezi’nde yapılan programa AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Altunay, vatan mücadelesi için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle andıklarını belirterek, “Ölüm yapan siperlere yurdun dört bir yanından Mehmetçikler koşa koşa gittiler. Kahramanlarımız çocuklarını, analarını, babalarını bırakarak savaştılar. Onları saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Konuşmasında Çanakkale’nin tanıtılmasına önem verdiklerini kaydeden Başkan Altunay, Çanakkale Müzesi’ni açtıklarını ve şimdiye kadar 33 bin 300 kişiye Çanakkale gezisi düzenlediklerini söyledi. “Tarihi öğrenmeli ve küçüklerimizi tarih bilinciyle yetiştirmeliyiz” diyen Başkan Altunay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şehitlerimizi her zaman ziyaret etmeli ve anmalıyız. Onlar bizim rahat yaşamamız için bu savaşı verdiler. Bir daha böyle acılar yaşanmasın. Bizim hoşgörümüz, insancıl yaklaşımımız, her dine saygımız bütün dünyaya örnek olmuştur. Türkiye köklerinden aldığı desteği ilelebet taşıma gayreti içinde olacak.”

İlçe Kaymakamı Çelikkaya da yaptığı konuşmasında Çanakkale Savaşı’nda kahramanlık mücadelesi veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş da Çanakkale Savaşı’nın tarihteki önemine dikkat çekti. Çanakkale Zaferi’nin yeni kuşaklara aktarılmasında ailelere büyük görev düştüğünü ifade eden Ataş, “Çanakkale ruhuna yakışır bir nesil yetiştirmek bize nasip olsun. İnancından düşüncesinden dolayı dışlanmayan adaletli, ahlaklı, dürüst bir gençlik için çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

Programda sinevizyon gösterisi ile Çanakkale Savaşı anlatıldı. Kahraman Mehmetçiklerin öykülerini anlatan tiyatro gösterisi izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Etkinlik kapsamında ayrıca Çanakkale Savaşını anlatan fotoğraf sergisi de düzenlendi. Sergi, 10 gün boyunca 50. Yıl Kültür Merkezi’nde ziyarete açık olacak

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153