banner171

“TAYYİP ADINDAN RAHATSIZLIK DUYULUYOR”

Sözcü Gazetesi’nin manşetinden verdiği Ak parti Kırklareli il başkanlığının yaptığı çalışma üzerine il başkanı Hüsmen Terkin bir açıklama yaptı.

“TAYYİP ADINDAN RAHATSIZLIK DUYULUYOR”

Sözcü Gazetesi’nin manşetinden verdiği Ak parti Kırklareli il başkanlığının yaptığı çalışma üzerine il başkanı Hüsmen Terkin bir açıklama yaptı.

“TOPLUMU ALKOL VE KUMARA ALIŞTIRMIYORUM!”

Hedefteki isim Hüsmen Ağa Terkin basın açıklaması yaparak kendini savundu.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle dağıtılan kimlik kartlarının 5 ay sonra gündeme gelmesini, kendisine kurulan bir komplo olarak değerlendiren Terkin, HZ. Muhammed adına çıkardığı kimlik kartını “Pardon ben bunu yapmadım demem ama büyüklerim, ‘bu yanlış’ derse özür dilerim. Evet, yaptım. Suçsa benim suçum ama ben bu toplumu alkole, kumara, yanlış işlere alıştırmıyorum. Dinimizi, peygamberimizi tanımasına yardımcı oluyorum. Bu benim hem insani hem de toplumsal görevimdir. Bunu böyle düşünüyorum” sözleri ile savundu.

“TAYYİP ADINDAN RAHATSIZLIK DUYULUYOR”

CHP’li Özkeş’in Meclis’e sunduğu soru önergesini okumadığını belirten Terkin, Özkeş’in “56 yaşında emekli bir müftüyüm. Peygamber efendimizin çocukları arasında ‘Tayyip’ ismini ilk kez duyuyorum!” sözlerine “Tayyip adından rahatsızlık duyuluyor. Tayyip adını ilk kez duymuş olabilir ama ben ilk kez duymadım. Ben Müslüman bir insanım. Özellikle Peygamber Efendimizin ailesini bilen bir insanım. 51 yaşındayım ve ilk kez duymadım” şeklinde cevap verdi.

“EKSİK DAVRANMIŞ OLABİLİRİZ”

Hazırlanan kimlik kartına konulan AK Parti logosunun birçok tanıtım materyalinde kullanıldığını belirten Terkin, “Bunu Kutlu Doğum Haftası’nda dağıttım. Peygamber Efendimizin kimliğini insanların öğrenmesini istedik. Bunu direkt ben yapmadım. Biz de daha önce yapılan bir kimliği dağıttık. 4-5 ay önce olan bir hadise bugün gündeme geldi.

Peygamberimizin döneminde çocuklara verilen ‘Tahir ve Tayyip’ isimlerini koyduk ve bu isimleri parantez içine aldık. Yani ‘ismi fark etmesinler’ diye parantez içine aldık. Gazete bunu alıp haber yapmış. Benim bu konuda yapabileceğim bir şey yok. AK Parti logosuyla basıldı, evet. Belki orada biz eksiklik yapmış olabiliriz." sözleri ile de AK Parti logosunu koyarak hata ettiğini bir anlamda kabul etmiş oldu.

“BELEDİYE SEÇİMLERİNİ KAZANMAK İÇİN YAPTILAR”

Kırklareli’nin çok hassas bir bölge olduğunu hatırlatan Terkin şöyle devam etti:

“Bu tip haberle bizi vurmak istiyorlar. Amaçları belediye seçimlerini kazanmak. Başarımızdan dolayı bizi vurmak istiyorlar. Başbakan’ın bu konudan belki haberi şu an için yoktur. Şu ana kadar bana herhangi bir tepki gelmedi. Tepki gelmeyecek anlamına da gelmez. Onu bilmiyorum. Büyüklerimiz ne düşünür onu bilemem ama şu ana kadar bana “bunu niye yaptın” şeklinde bir tepki ulaşmadı. Kötü bir şey yapmadım. Peygamber Efendimizin ailesini gençliğe, bilmeyenlere tanıtmak istedim. Hatalı davrandığımı düşünmüyorum. Biz kimseyi tabulaştırmıyoruz. Sayın Başbakanımız beşerdir. Burada sadece Sayın Başbakanımızın adının çıkması değil, burada Tahir ve Tayyip adı koyduk."


Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2012, 20:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153