banner171

'Ülkücüler tek bir şartla sokağa çıkar'

1990'lı yıllarda sokaklarda aktif olan ülkücüler, özellikle son yıllarda ihtiyatlı davranıyor. Peki ülkücüler ne olursa sokağa çıkar?

'Ülkücüler tek bir şartla sokağa çıkar'
 Geçen hafta görevinden istifa eden MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, "Ülkücüler ne olursa sokağa çıkar?" sorusuna çarpıcı bir yanıt verdi. 


Başkan, "Ülkücülerin tek bir şartta, meydanlara çıkarlar: Ülkenin bölünmeye gittiğini gördüklerinde, bölünmeyi engellemek için. Türkiye bölünmeye, kardeş kavgasına doğru giderse biz bu kardeş kavgasını engellemek için çaba sarf ederiz… Bölünme deyince sadece Güneydoğu olarak düşünmemek lazım, Türkiye’nin mesela Ermenistan sorunu da var, biliyorsunuz Ağrı Dağı talepleri var. Biz Türkiye’yi bir bütün halinde Kürdüyle, Lazıyla, Çerkesiyle bir zenginlik olarak görüyoruz. Bizim sloganımız da şu: Bin yılda karıldı bu ülkenin harcı, ayrıştırmak kimin harcı.” açıklamasında bulundu. 

'AK PARTİLİSİ DE CHP'LİSİ DE SOKAĞA ÇIKAR'

"Ülkücüler sokağa çıkarsa ne olur?" sorusuna ise Başkan, "Bence böyle bir şeyi sormamak, kötüden gitmemek lazım. Ama şu da akıldan çıkmamalı: Kurtuluş Savaşı’nda, 1915 yılında Çanakkale’de insanlar ülkenin bölünmesine topyekûn karşı çıktı. O günlerde mücadele edenler kimdi, o gün ülkesini seven insanlardı. Bunu sadece Ülkücüler diye düşünmeyin, bölünmeye doğru giderse AK Partilisi de, CHP’lisi de sokağa çıkar" diye yanıt verdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2014, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153