Sultangazi’de Filistin’deki Zulme Dikkat Çeken Etkinlikler Başladı

Sultangazi 19.10.2024 - 13:27, Güncelleme: 19.10.2024 - 13:27 1615+ kez okundu.
 

Sultangazi’de Filistin’deki Zulme Dikkat Çeken Etkinlikler Başladı

Sultangazi’de Filistin’deki Zulme Dikkat Çeken Etkinlikler Başladı
Sltangazi Belediyesi, Filistin’in simgesi Hanzala'dan ilham alarak "Hanzala Kültür Sanat ve Özgürlük Sezonu"nu başlattı. 8 ay sürecek olan bu etkinlik dizisi, Filistin’de yaşanan zulme dikkat çekmeyi ve Hanzala’nın sessiz direnişini sanat aracılığıyla duyurmayı amaçlıyor. Etkinlik açılışında konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, bu sezonun adının Hanzala olarak belirlenmesinin, Filistin’deki durumu unutmamak adına önemli olduğunu belirtti. Dursun, "Bu programlarla savaşa son vermeyeceğiz, ama Filistin'deki dramı duyurmak için elimizden geleni yapacağız," dedi. Kültür sanat sezonu boyunca tiyatro oyunları, sinema gösterimleri, paneller ve söyleşiler düzenlenecek. Dursun, "Sanat, karanlık zamanlarda bile ışığımızı söndürmeden bize ilham vermeye devam edecek" diyerek, etkinliklerin toplumda farkındalık oluşturmayı hedeflediğini vurguladı. Sultangazi Belediyesi, bu etkinliklerle sadece Filistin’deki duruma dikkat çekmekle kalmayacak, aynı zamanda sanatın evrensel gücü ile toplumsal bilinç oluşturmayı da amaçlıyor.
Sultangazi’de Filistin’deki Zulme Dikkat Çeken Etkinlikler Başladı

Sltangazi Belediyesi, Filistin’in simgesi Hanzala'dan ilham alarak "Hanzala Kültür Sanat ve Özgürlük Sezonu"nu başlattı. 8 ay sürecek olan bu etkinlik dizisi, Filistin’de yaşanan zulme dikkat çekmeyi ve Hanzala’nın sessiz direnişini sanat aracılığıyla duyurmayı amaçlıyor.

Etkinlik açılışında konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, bu sezonun adının Hanzala olarak belirlenmesinin, Filistin’deki durumu unutmamak adına önemli olduğunu belirtti. Dursun, "Bu programlarla savaşa son vermeyeceğiz, ama Filistin'deki dramı duyurmak için elimizden geleni yapacağız," dedi.

Kültür sanat sezonu boyunca tiyatro oyunları, sinema gösterimleri, paneller ve söyleşiler düzenlenecek. Dursun, "Sanat, karanlık zamanlarda bile ışığımızı söndürmeden bize ilham vermeye devam edecek" diyerek, etkinliklerin toplumda farkındalık oluşturmayı hedeflediğini vurguladı.

Sultangazi Belediyesi, bu etkinliklerle sadece Filistin’deki duruma dikkat çekmekle kalmayacak, aynı zamanda sanatın evrensel gücü ile toplumsal bilinç oluşturmayı da amaçlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gphaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.