Çocuk konuşmaya başlar başlamaz hemen sorarız anneni mi seviyorsun babanı mı? Dayını mı, amcanı mı? Beni mi, onu mu? Hep kıyas yaparak sorduğumuz sorular karşısında işimize gelen cevabı ararız. Derken ahir zaman hızlı geçiyor çocuk okula başlar. Biz sormaya devam ederiz kaça gidiyorsun? Büyüyünce ne olacaksın? Adam olmak istiyorum, eğer sınav sistemini, danışman öğretmenlerimi, tüm aile mi ikna edebilirsem istediğim bölümü okumak istiyorum der. Öğrenci sürekli ders çalışır çünkü bir yarış halindedir ve o yarışta yeri ilk sıralar olmalıdır. Benim için önemli değil ama ailem çok istiyor der çoğu zaman…
İmtihan dünyasında yaşıyoruz hayatımızın her aşamasında da sınava tabi tutulmamız normal tabi. Öğrenci ilk SBS ile tanışır ve sonra diğer YGS,LYS1-2-3-4-5, DGS, ALES, KPSS, ardı arkası kesilmez. Genç nüfusu çok olan ülkemizde sınavların çok olması da isabetlidir. Türkiye’ de eğitim alanında yapılan olumlu reformlar geleceğe olan umudumuzu her gün daha da arttırıyor. Mevcut sınav sistemi öğrencileri okula yerleştirmek konusunda çok iyi. Ancak velilerin, okul yöneticilerinin, dershanelerin ve medyanın öğrencilere uyguladıkları baskı yanlış.
Bir baskı da benden olsun niyetiyle 1 Nisan Pazar günü YGS’ ye girecek aday kardeşlerim sınav saat 10:00’ da başlayacak ama saat dokuzda binanın önünde hazır olmanız ve şeffaf pet şişe su dışında hiçbir şey yanınızda götürmemeniz yararınıza olacaktır. Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir duvar saati, adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş gibi gereçler ile şeker, peçete ÖSYM tarafından sağlanacak. Sınava girecek 1 milyon 837 bin adaya başarılar dilerim. Allah zihin açıklığı versin.
böyle hassas bir konu hakkındaki bilgileri dahi sıkmadan zevkle okunabilir kıldığınız için kaleminize sağlık... sınava girecek tüm adaylara başarılar dilerim