banner171

HERKESÇE BİLİNEN SIR!

HERKESÇE BİLİNEN SIR!

Değişik partilerde siyaset yapan arkadaşlarımızla bir araya ne zaman gelsek, ak partinin bu kadar başarılı olmasının, iktidardayken bile güç kazanmasının sırrı nedir diye bana sorduklarında verdiğim cevap hiç değişmez, birincisi Genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Liderliği, İkincisi Mahalle yönetim sistemi.

Hayrettin Karakaş,  Recep Ergün,   Mete Gülseven,   Yakup ince,   İsmail Özyiğit,  Hüseyin Zehir,  Yavuz Öztürk,  Musa İlhan,  Mümin Çolakoğlu,  Necati Kılıç,  Mehmet Ali Engin,  Bayram Ali Yıldız,  Ali Keskin…  Bu isimler Ak parti Gaziosmanpaşa teşkilatında en can alıcı görev ifa eden Mahalle başkanları.

Bu kişilerin her birisine bir mahalle zimmetlenmiş. Mesela İsmail Özyiğit , Karadeniz mahalle başkanı ; mahallesinin nüfusu 2012 yılbaşı itibarı ile 75.006’dir.Tunceli,Bayburt, gibi Anadolu şehirlerinden daha kalabalık bir mahalle.

Tüm mahalle başkanları mahallesindeki her sokaktan, her haneden,her fakirden,her özürlüden,her hastadan manevi olarak sorumludur.Ak parti’deki mahalle başkanlarının sorumlulukları 7 gün 24 saat devam etmektedir.Yüzde 60’lar civarı oy veren mahalle sakinlerini sadece seçim zamanı ziyaret ederek memnun edemezsiniz,cenazelerinde,hastalıklarında,düğünlerinde,bayramlarında hep yanlarında olmak zorundasınız.

Yaklaşık 1.000 kişilik sandık müşahidinizle sürekli irtibat halinde olacaksınız.Bununla birlikte haftada en az 2 akşam toplantı yapmalısınız.İlçe yönetim kurulu toplantısına size aktarılan teşkilat programını ,düzenlenen mahalle yönetim kurulu toplantılarında kendi mahalle birim başkanlarınıza aktarmalısınız ve mahalleden gelen sorunları ki bunlar,mahallede ki okullarla alakalı olabilir,yollar,parklarla alakalı olabilir,bedaşla ,igdaşla,Telekomla,Fakir ve fukarayla olabilir , ilçe yönetimindeki muhataplarınıza aktarmalı ve çözümlerini de takip etmelisiniz.

Mahallenizdeki insanların yüzde doksanı için Siz Recep Tayyip Erdoğan’sınız,Kadir Topbaş’sınız,Erhan Erol’sunuz,İsmail Ergüneş’siniz.Sizi Tüm çözümlerin merkezine koydukları gibi , tüm başarısızlıkları da size mal ederler.Çok iyi hatırlıyorum , bir hasta ziyaretine gittiğimizde , hasta sahibi aile birlikte gittiğimiz mahalle başkanından sitem ederek ,” ben başkana defalarca söyledim ,hastam var şu merdivenli yolu çözsün diye , bir işimizi görmedi “ şeklinde dert yanınca ,anladım ki bu gariban insanların mahalle başkanından başka çıkış yolu yok.Oysa ilgili mahalle başkanı konuyu bana aktarmıştı ancak yolu yapmak için yol üzerindeki gecekonduların tahliyesi konusunda anlaşamadığımız için yolu ben yapamıyordum.Teyze bunu ne bilsin , garibim mahalle başkanına basıyordu fırçayı.Onun gözünde o başkan yolu yaptırabilirdi,çünkü hastanesi olmuş,o başkan çözmüş,yeşil kartı olmuş ,o başkan çözmüş,torununu okul problemi olmuş ,o başkan çözmüş,kömür talebi olmuş,sıcak yemek talebi olmuş,Erzak talebi olmuş hepsini mahallesinin başkanı çözmüş.

Ak partiye oy verenlerin çok büyük bir kısmı aylık geliri 0-700 TL arasında olan vatandaşlarımız , bu vatandaşların büyük bir kısmı ömründe ne belediyeye,ne kaymakamlığa ,ne de İBB’ye gitmişlerdir.Bu vatandaşların gözünde devletin iki kurumu var.Birincisi Resmi kurum olan muhtarlık,ikincisi daha sevimli olan ,abla , bacı ,amca,abi ,dayı ,hala diye ona hitap eden ak parti mahalle teşkilatı.Mahalle teşkilatları , hanımıyla ,genciyle ,Ak partinin Kılcal damarları tüm besinler o damarlar kanalıyla gittiği için organlar hala sağlam,hala dimdik ayakta ve hala gelişmeye ,son anketlerde % 55’leri aşmaya devam ediyor.

Değidim gibi , bu başarının iki temel taşı var teşkilatın beyni olan Genel başkanımız ve Teşkilatın tüm yükünü çeken iskelet sistemi olan mahalle başkanlıkları.Bu başarının “herkesçe bilinen Sırrı” bence budur.

Not:Belki merak etmişsinizdir diye küçük bir bilgi : yeni mahalle 551.sokaktaki merdivenli yolun hikâyesi aynen yukarda dediğim gibi olmuştur. o merdivenli yol’un yapımına da o hasta ziyaretinde gördüklerimiz sebep olmuştur.

YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153