banner171

HİÇ BİR ŞEY KOLAY DEĞİL.

HİÇ BİR ŞEY KOLAY DEĞİL.

Son sonuçlara göre Gaziosmanpaşa Ak parti % 57,07 ‘lik bir oy olarak iktidarını perçinledi. Gaziosmanpaşa’da üç tane mahalle ( Karadeniz, Kazım Karabekir, Barbaros hayrettin paşa mahalleleri) Ak partiye % 70 civarında oy vererek bu sonuçta son derece etkili oldular. Bunun dışında Ak parti tüm mahallelerde birinci parti çıkarak, yerel seçim sonrası oluşan merkez mahallelerde oy düşmesi algısının doğru olmadığını ispatladı. Seçim sırasında görevli bulunduğum karlı tepe ilköğretim okulunda sandıklar açıldığında sonuçlar beni oldukça şaşırttı. Hemen hemen tüm sandıklarda Ak parti birinci çıkıyordu. Oysa yine aynı okulda referandum sırasında sonuçlar tam aksini gösteriyordu. Bu sonuçların ardından gittiğimiz Gaziosmanpaşa SKM’ de sonuçlar akmaya başladı ve gördük ki Gaziosmanpaşalılar hizmete sahip çıkıyorlar. Merkezden oylar moral verici gelmeye başlayınca tüm teşkilat rahat bir nefes almaya başladı. Nasıl olsa küçük köy’de sandıkların patlayacakları seçim çalışmalarında belli olmuştu. Bu esnada kendi mahallem olan yeni mahallenin % 60 ortalamasını öğrenince, SKM’ de bir rahatlama oluştu. Artık kalelerden oylar gelmeye başladı Kazım Karabekir % 70, Karadeniz % 70,Barbaros Hayrettin % 69 olunca Gaziosmanpaşa ortalaması % 57’ye oturdu.

Tüm teşkilat bu seçim kampanyasını büyük bir özveriyle yürüttü. Gerek maddi gerek manevi herkes, karınca kararınca kampanyaya destek oldu. Herkes üzerine düşeni bihakkın yerine getirince de başarı kaçınılmaz oluyor. Kolay değil tam iki ay boyunca çoluk çocuğunun nafakasından kesip, hem parasını hem de zamanını bu işlere harcayan, seçim irtibat bürolarındaki çaycısından, mahalle başkanına, hanımlar komisyonundaki kardeşlerimden, özürlüler komisyonundaki ablalarıma, meclis üyelerinden, il genel meclis üyelerine, geçlik kollarından, kadın kollarına, tüm teşkilat mensuplarına Hem kendim hem de çocuklarımın geleceği için teşekkür ederim.

Bir başka şahsi teşekkürüm ise Endonezya’dan, Avusturalyadan, İngiltere’den, Güney Afrika gibi binlerce kilometre uzaktan sadece oy kullanmak amacıyla gelen, Seçim kampanyasında ev ev dolaşan, Ege ve Akdeniz’den otobüslerle insanları getirip Ak partinin icraatlarını anlatan  önden giden atlılara” gitsin benden.

Milletvekilleri açısından bu seçim kampanyasının yıldızı bence Prof. Burhan KUZU olmuştur. Burhan Hocam hem enerjisiyle hem de samimiyetiyle seçmenle olağanüstü bir diyalog kurmuştur. Diğer sevindirici olan gelişme ise ilçemizin gençlerinden Hem Ahmet Yıldız hem de Nadir Uzun kardeşlerimizin oldukça iyi bir kampanya yürütmeleri oldu. Bu gençlere dikkat diyerek Mevlana’nın bir sözüyle yazımı sonlandırıyorum “Dün dünde kaldı cancağızım,  Artık yeni şeyler söylemek lazım...”

 


YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153