banner171

15 bin servis aracı İstanbul trafiğini felç etti

İstanbul'da, yeni eğitim yılının ilk gününde servis araçlarının trafiğe dahil olmasıyla yoğunluk yaşandı.

15 bin servis aracı İstanbul trafiğini felç etti
 2013-2014 eğitim öğretim yılı bugün başlıyor. 2 milyon 700 bin öğrencinin ders başı yapacağı İstanbul'da yaklaşık 15 bin araç trafiğe katıldı. Yeni eğitim-öğretim yılı İstanbul'da yoğun trafiği de beraberinde getirdi. E-5 ve D-100 Karayolu'nda trafik yer yer durma noktasına gelirken, köprü girişlerinde yoğunluk yaşandı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı önlemler çerçevesinde tüm toplu taşıma araçları eğitim yılının ilk gününde ücretsiz hizmet verdi.
BAHÇELİEVLER - İNCİRLİ
D-100 Karayolu İncirli Mevkiinde trafik yoğunluğu yaşanıyor. Araçlar dur-kalk yaparak ilerleyebildi.
OKMEYDANI
D-100 Karayolu'nda trafiğin çift yönlü olarak açık olduğu görüldü.
BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ
Avrupa geçişinde akıcı Anadolu geçişinde ise açık bir trafiğin olduğu görüldü.
TOPLU TAŞIMALAR TIKLIM TIKLIM DOLDU
İstanbul'da okulun ilk gününde trafiğin önüne geçmek için toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet verdi. Ana arterlerde yine trafik yoğunluğu oluştu.
İETT, halk otobüsleri, şehir hatları, tramvay, metrobüs, metro, hafif tramvaylar sabah 06.00'dan itibaren ücretsiz hizmet vermeye başladı. Ancak toplu taşıma araçlarının ücretsiz olmasına rağmen vatandaşlar kendi araçları trafiğe çıktı. Çıktığı gibi yoğunluk yaşandı. 15 bin servis aracının da trafiğe dahil olduğu İstanbul'da ana arterlerde yer yer trafik durma noktasına geldi.
Ücretsiz olan toplu taşıma araçlarından faydalanmak isteyen vatandaşlar ise duraklarda yoğunluk oluşturdu. Metrobüs ve otobüs durakları ile vapur iskeleleri tıklım tıklım doldu.
17 MİLYON ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI
2013 - 2014 eğitim - öğretim yılı bugün başladı. Yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen ders başı yaptı.
İlkokul birinci sınıf ve anaokulu öğrencilerinin bir hafta önce uyum eğitimiyle başladığı 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı için ilk ders zili bugün çaldı. Yaklaşık 3 aylık aradan sonra 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen ders başı yaptı.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2013, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153