banner171

Başkan Topbaş Newyork’ta İstanbul+20 için 2016’da buluşma çağrısını yineledi

Rio+20 öncesinde Birleşmiş Kentler Teşkilatı-UCLG ile Birleşmiş Milletler Newyork’ta BM binasında düzenlenen bir toplantıda bir araya geldi.

Başkan Topbaş Newyork’ta İstanbul+20 için 2016’da buluşma çağrısını yineledi

Bu önemli toplantıya BM Genel Sekreteri Ban Ki Mun, UCGL Başkanı Kadir Topbaş, BM Habitat İcra Direktörü Joan Clos ve çok sayıda ülkenin büyükelçisi katıldı.

BM Habitat İcra Direktörü ve BM Genel Sekreter Yardımcısı Joan Clos’un moderatörlüğünde yapılan toplantıda Haziran ayında yapılacak Rio+20 gündemi masaya yatırıldı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki Mun, Rio+20 toplantısında görüşülecek konuların önemli olduğunu, küresel bir role sahip olan Birleşmiş Milletler Teşkilatı-UCLG’nin desteğinin kritik değerde olduğunu belirtti.

Ban Ki Mun’dan sonra konuşan UCLG Başkanı Kadir Topbaş, 21.yüzyılın şehirlerinde istihdamın, kadınların statüsünün ve kültürel barışın temel meseleler olduğunu söyledi. Dünyanın en büyük gecekondu yerleşimlerinden olan Kenya-Nairobi’deki Kibera bölgesinde yaptığı izlenimleri anlatan Topbaş, fakirliğin ve işsizliğin gelecekte önemli güvenlik sorunlarına yol açabileceğini vurguladı. Topbaş, belediye başkanları olarak halkla temas eden kurumları yönettiklerini, katılımı sağlamadan karar almanın artık geride kaldığını örnekler vererek anlattı.

2016’daki Habitat 3 Konferansı’na İstanbul olarak aday olduklarını hatırlatan Topbaş, İstanbul+20 için BM Teşkilatlarının desteğini istedi.

Başkan Topbaş, Rio+20 toplantısına başkan düzeyinde katılım olacağını belirtti ve BM-UCLG sürecine destek veren ‘sürdürülebilir şehirler dostlar grubu’ üyelerine katkılarından dolayı teşekkür etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153