banner171

Bayındır'da İBB'nin desteklediği mevsimlik çiçek eğitimi festivalle sürüyor

15. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali İ.B.B. Şirketleri İstanbul Ağaç Peyzaj ve İston’un katılımıyla tüm çiçekseverleri büyük coşkuyla bir araya getirdi.

Bayındır'da İBB'nin desteklediği mevsimlik çiçek eğitimi festivalle sürüyor

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen çiçek festivaline geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da İstanbul Ağaç ve Peyzaj ile İston en güzel stantlarıyla katıldılar. Tüm çiçek üreticilerini, park-bahçe ve peyzaj yetkilileri ile çiçekseverleri buluşturan çiçek festivalinin açılışı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Festivalin açılışına Bakan Yıldırım’ın yanı sıra İzmir Valisi Mustafa Cahit, İzmir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas, ev sahibi Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı M. İhsan Şimşek, İstanbul Ağaç ve Peyzaj Genel Müdürü Eyyüp Karahan çok sayıda yetkili, Bayındır ve çevre illerden gelen davetli ve vatandaş katıldı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve beraberindeki heyet katılımcıların büyük sevgi gösterileri eşliğinde Bayındır’a gelmesiyle başlayan festivalde İstiklal Marşı okunmasının ardından açılış konuşmasını Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş yaptı. Kertiş konuşmasında: “Burası Has Bahçe. Osmanlı’nın çiçek üretim merkezi ve çiçek bahçesi. Göreve geldiğimiz ilk günden bu güne bu güzel ilçemizi Bayındırımızı daha bayındır kılmak için gece gündüz çalışıyoruz. Ülkemizin bir çok bölgesinde Bayındır Çiçekleri arzı endam ediyor. Başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 14 milyon çiçeği ülkemizdeki belediyelerimiz için üretip gönderiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir, Kocaeli, Ankara, Samsun, Gaziantep bu belediyelerimizden. Bayındır’a ismiyle müsemma hayat ışığını yansıttık. Altyapısıyla, barajlarıyla, tarım ürünleri ve çiçek üretimiyle, restore ettiğimiz tarihi eserleriyle hepsi yeni Bayındırımızın gülen yüzü. Göreve geldiğimizden beri çiçek festivalini Uluslararası alana taşıdık. Aşk ile Bayındır ve Bayındırlılar için çalışıyoruz. Başta bakanımız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi-İstanbul Ağaç ve Peyzaj olmak üzere bize destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, Başbakan Yardımcıları ve tüm kabine üyeleri ile tüm ülke genelinden gelen telgrafların okunmasının ardından Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ve İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç da birer selamlama konuşma yaptılar. Konuşmalarda özellikle günümüzün yükselen değeri çevre ve çevrenin en önemli unsuru çiçeğe, çiçek üretiminin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Ağaç ve Peyzaj’ın Alım Garantili Mevsimlik Çiçek Yetiştiriciliği sözleşmesiyle üretime ve istihdama katkısına, Expo adaylık sürecinde böyle festival ve fuarların katkısına vurgu yapıldı.

En son konuşmasını yapmak üzere Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Doğan sahneye çıktı. Bakan Yıldırım konuşmasına festivalin tüm Bayındır’a ve ülkemize hayırlı olması dilekleriyle başladı. “Bu gelenek bu çiçekçilik Osmanlı’ya dayanıyor. Ancak son senelerde yapılan atılımlarla ve verdiğimiz destekle Bayındır yakında Türkiye’nin çiçeğinin tamamını karşılayacak. Önceki yıllarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş: ‘İzmir Bayındır’dan 1 milyon çiçek alacağız ancak bunu toparlayacak bir üretici birliği bulamadık’ demişti. Artık Bayındır 3000 hektar alanda 3500 kişiye istihdam sağlayarak 100 milyon çiçek üretiyor” dedi.

Yıldırım konuşmasının devamında: “Efe yatağı olan bu ovaya ve bu topraklara hizmet etmek boynumuzun borcudur. Bayındır çiçeği ile tarımı ile tarihi ile öne çıkıyor. Belediye Başkanımız, Kaymakamımız Bayındır’da bunları ön plana çıkarmak için çalışıyorlar. Biz de her türlü desteği veriyoruz” dedi.

Konuşması sık sık sevgi gösteri ve tezahüratlarıyla kesilen Bakan Yıldırım “Bayındır’a gelen treni ve tren yolunu yeniledik. En güzel yolu sizlere kazandırıyoruz. Adalet sarayı inşaatı başlıyor. Zeytinova Barajı’nın temelini birlikte attık. Buna ek olarak Ergenli-Uladı Barajı projesi sürüyor. Yine Bayındır’ı bir eğitim merkezi haline getiriyoruz. 2 öğrenci yurdunu 2013 yılında hizmete alacağız. Ergenli Termal turizm projesini Bayındır’a kazandırarak Bayındır’ı bir termal Turizm merkezi haline getireceğiz. Bayındır Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesini bir an önce kurulması için gerekli takipleri yapıyoruz. İzmir’e son 10 yılda 1,2 katrilyon destek verdik. 18 milyon tl hibeyi kırsal kalkınma için harcadık. Önümüzdeki 3 yılda da Tarım Sanayi Bölgesi Sitesini kuracağız. Ayrıca süt fiyatlarını da toplayıcıların inisiyatifine bırakmayacağız. Okullarda süt dağıtımıyla süt üretiminin %10 unu sağlayan İzmir’i destekliyoruz.” diye ekledi.

“Tüm bu işleri sizlerin desteği ve güleryüzü ile yapıyoruz ve yapacağız. Bayındır festivali hayırlı uğurlu olsun” diyerek festivalin açılışını katılan tüm protokol ile gerçekleştirdi. Açılışın ardından Bakan Yıldırım ve protokol standları tek tek gezdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketleri İstanbul Ağaç ve Peyzaj ile İston standını da gezen Bakan Yıldırım şeref defterini imzaladı. İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. ve Bayındır Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen üreticilere yönelik Mevsimlik Çiçek Yetiştiriciliği Eğitimini başarıyla bitirenlere sertifikaları verildi.

Bakan Yıldırım İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş.’ye ve Bayındır Belediyesi’ne üretime, eğitime ve istihdama olan katkılarından ötürü teşekkür etti.

15. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali Turgay Başyayla Konseri, Mustafa Ceceli Konseri, Grup Karga Konseri, Halk oyunları ve değişik etkinliklerle 29 Nisan’a kadar devam edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153