banner171

Çağlayan Adliyesi’nde İstanbul konulu İSMEK sergisi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İSMEK kursiyerleri tarafından yapılan İstanbul konulu sanat eserlerinin sergi açılışını yaptı.

Çağlayan Adliyesi’nde İstanbul konulu İSMEK sergisi

Geçen yıl hizmete giren ve Avrupa’nın en büyük adliye sarayı olma özelliğini taşıyan Çağlayan Adliye Sarayı bugün çok farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. İSMEK kursiyerleri tarafından yapılan İstanbul konulu sanat eserlerinin sergisi İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ve çok sayıda yargıç, hakimin katıldığı bir törenle ziyaretçilere kapılarını açtı.
Çağlayan Adliye Sarayı’nın giriş katındaki sergi açılışında konuşan Başkan Kadir Topbaş, “Sayın Başbakanımızı bir kere daha minnetle anıyorum. Nasıl bir vizyon ki 1996’da başlattığı İSMEK harekatı bugün dünyanın en büyük halk üniversitesi haline geldi. 144 öğrenciyle 3 branşta başlattığı bu harekat bugün milyonları geçti” dedi.

Açılan serginin çok farklı anlamlar taşındığına değinen Başkan Topbaş, sanatın bir öteki insanı algılama adına önemli bir misyonu olduğunu kaydetti. İSMEK kurslarının bu yönüyle önemli bir misyonu yerine getirdiğini belirten Başkan Topbaş şöyle devam etti: “İnsanlarımızdaki sanatsal duyguları ortaya çıkarmak, geleneksel sanatlarımızı yeniden güncelleştirmek anlamında çok önem taşıdığına inanıyoruz. Ev ekonomisine katkı sağladığı gibi önemli rehabilite merkezleri olduğuna da inanıyoruz. Suç oranlarının düşmesine önemli bir etken. Çünkü bir meşguliyet var. İSMEK kurslarında güzelliklerle, duygularla buluşmak var.”

“Bu sergi dışarıdan adliyenin algılanma suretini değiştirecek bir olguyu sahip” diyen Başkan Topbaş, “Adliyede işi olmayan bile bu sergiyi ziyaret edecek. Sergi adliye ile halkın bütünleşmesi konusunda sevimli bir yüz olacak” dedi.

Sergi açılında konuşan Vali Mutlu’da insanlar için çok önemli olan adalet ve sanat duygusunun aynı çatı altında buluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sanatın ve adaletin iç içe olduğu bir sergide olmaktan muyluyum diyen Vali Mutlu şöyle devam etti: “Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ekibine ve İSMEK’e çok teşekkür ediyorum. Şehrin kültürüne sanatına her şeyine sahip çıkan bu kıymetli yaklaşımınız nedeniyle sizleri saygıyla selamlıyor ve çok teşekkür ediyorum. Sizin bu sanata düşkünlüğünüz şehrimizin geleceği için çok önemli. Burada sergi açılmasında öncülük eden Başsavcıma ve çalışma arkadaşlarına da ayrıca teşekkür ediyorum.”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'da sanata önem verdiklerini belirterek, adliyede yargılamanın yanında sosyal ve kültürel faaliyetlerinde yapılacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından 11 branşta 60 eserin yer aldığı sergi İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu , İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı’nın kurdele kesmesiyle ziyaretçilere açıldı.

Sergi 25 Mayıs'a kadar açık kalacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153