banner171

Dünya tekstilde de İstanbul’u konuşuyor…

İstanbul Ev Tekstili Fuarı’nı gezen Başkan Kadir Topbaş, Türkiye’nin bu alanda dünyada çok başarılı bir noktaya geldiğini belirterek, “Tekstilde artık dünyada tasarımlarıyla ortaya çıkan, rekabet edebilen bir noktaya geldik. Fuara katılan bütün firmalara teşekkür ediyorum diliyorum” dedi.

Dünya tekstilde de İstanbul’u konuşuyor…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yeşilköy CNR’da 16-20 Mayıs tarhleri arasında düzenlenen 18. İstanbul Ev Tekstili Fuarı’nı (Evteks) gezdi. Programda AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, CNR Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem ve Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Yaşar Küçükçalık da yer aldı.

Beraberindekilerle fuarın kurulduğu geniş holleri 3 saate yakın bir süre tek tek dolaşan ve yüzlerce stantı ziyaret ederek katılımcılarla sohbet eden Başkan Kadir Topbaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Türkiye’nin ev tekstilinde dünyada çok başarılı bir noktaya geldiğini söyledi.

“Gerçekten ülkemizde çok başarılı, binbir çeşit diyebileceğimiz desenler üretilmekte, konseptler yakalanmakta ve markalar ortaya çıkmakta. Bundan da gurur duyuyoruz” diyen Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Zaten bizim geçmişteki medeniyetimiz güzelliklere nasıl baktığımızı ortaya koyuyordu. Bir ara bir kopukluk olmuş demek ki ama yeniden birçok yönümüzle dünyanın gündemine geldik. Her yaptığımız işle büyük başarılara imza atıyoruz. İstanbul olarak biz de bu kadar büyük ve çok fuara ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Bu yıl Ev Tekstili Fuarı’nı 18 bin kişi ziyaret etmiş. Bu da oteller başta olmak üzere hizmet sektörüne ve istihdama önemli katkı sunuyor.”

Hükümetin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu tür organizasyonlara bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek vermekten çekinmeyeceğini ifade eden Kadir Topbaş, “Tekstilde artık dünyada tasarımlarıyla ortaya çıkan, rekabet edebilen bir noktaya geldik. Bu ülkemizin ekonomik gücünü ve rekabetini arttırma adına da çok önemli. Artık dünyada Türkiye’yi takip etme trendi başladı. Dünya tarafından çok yakın takip ediliyoruz. Bu da birçok sektörümüz için çok önemli bir fırsat. Devletimiz, yerel yönetimlerimiz, STK’larımız ve vatandaşlarımız 75 milyonluk bir aile anlayışıyla birlikte olduğumuz zaman gelecek Türkiye’nindir diye düşünüyorum Bu fuara katılan bütün firmalara teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum” diye konuştu.

Başkan Kadir Topbaş, fuarın 11. salonunda oluşturulan Harem Dairesi’nde hayranlarıyla buluşan Sanatçı Türkan Şoray ile de bir araya geldi. Şoray ile sohbet eden Topbaş ve Şoray, basın mensuplarına birlikte poz verdi. Türkiye’nin en büyük fuarı Evteks 160 bin metrekarelik bir alanda yerli ve yabancı 130 firmayı ağırlıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153