banner171

İBB’den engelli çocuklar için kil atölyesi

Engelliler haftası kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Kil Atölyesi’ organizasyonuna ortopedik ve görme engelli çocuklar katıldı.

İBB’den engelli çocuklar için kil atölyesi

Etkinlik boyunca engelli çocuklar, duygu ve düşüncelerini kilden yaptıkları şekillerle ifade etmenin mutluluğunu yaşadılar.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Taksim İletişim Noktası’nda, engelli çocuklar için bir Kil Atölyesi düzenledi. Halkla İlişkiler Müdür Yardımcı Atakan Yılmaz’ın ve eğitmenlerin bulunduğu organizasyona, altısı ortopedik,14 ‘ü görme engelli olmak üzere 20 çocuk katıldı.

Engelliler haftası kapsamında yürütülen Kil Atölyesi’ne katılan çocuklar, eğitmenleri eşliğinde hayalini kurup da gerçekleştiremediklerini killerden yaptıkları şekillerle anlatarak güzel vakit geçirdiler. Kelimelerle anlatılamadıklarını farklı şekiller yaparak ve koklayarak tanımlayan çocukların mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. Özellikle doğada bulunan ağaç, çiçek gibi varlıkların şekillerini yapan çocuklar, yaptıkları çalışmaları etrafındakilere gösterip anlatmanın da heyecanını yaşadılar.
Taksim İletişim Noktası’nda düzenlenen kil atölyesi etkinliğine katılan çocuklara boyama kitapları ve yapboz hediye edilirken, onlara eşlik eden eğitmenlere ve çocukların velilerine de anneler gününün yaklaşması nedeniyle erguvan hediye edildi.
Halkla İlişkiler Müdürlüğü, 16 Mayıs’da Kadıköy İletişim Noktası’nda gerçekleştireceği Kil Atölyesi’nde engelli çocukların yanında olmaya devam edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153