banner171

İstanbul’un dünyaya açılan kapısı İBB Tube

Türkiye’nin Youtube türünde ilk video paylaşım sitesi olan İBB Tube’yi tanıtan Başkan Topbaş, teknolojiyi en iyi kullanan öncü bir belediye olmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Sadece Türkiye’de internet üzerinde bir milyon videonun yüklü olduğunu düşünürseniz İBB Tube’un önemi anlaşılacaktır” dedi.

İstanbul’un dünyaya açılan kapısı İBB Tube

İBB teknolojiyi en iyi kullanan öncü belediye

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye’nin Youtube türünde ilk video paylaşım sitesi olan İBB Tube’un tanıtımını gerçekleştirdi. Saraçhane Belediye Sarayı’nda gerçekleşen tanıtıma İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları ve basın mensupları katıldı.

İstanbul için çok önemli olan bir projenin tanıtımı nedeniyle çok mutlu ve gururlu olduğunu belirten Başkan Kadir Topbaş, “Teknolojiyi en iyi kullanan bir belediyenin yöneticisi olarak bu projeye emeği geçen arkadaşlarıma özellikle teşekkür ediyorum” dedi.

İnsanoğlunun geçmişten günümüze hep iletişim kurmanın yollarını aradığını; telgraf, telefon, radyo ve televizyon bu alanda büyük bir çığır açtığını hatırlatan Kadir Topbaş, lambalı radyo ve TV misafirliğinden günümüze teknoloji çok yol aldığını ve internet çağının insanları TV’nin karşısından alarak bireysel olarak bilgisayara bağladığını söyledi.

“Bu teknoloji yolculuğunun tamamını yaşayan biri olarak, baş döndürücü müthiş değişimi yerel yönetim olarak bütün birimlerimizde en iyi şekilde uyguladığımızı gururla söylemek istiyorum” diyen Başkan Topbaş, “Bilgi çağının getirdiği imkanları en iyi şekilde kullanan öncü bir belediyenin başkanı olarak arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Dünyanın birçok şehrinde İstanbul’daki gelişmeleri nasıl başardığımız sorulmakta. Bunun bir sebebi de teknolojiyi en iyi kullanan öncü bir yönetim olmamızdır” şeklinde konuştu.

İstanbul İBB Tube ile kapılarını dünyaya açıyor

Şehir Rehberi ve İstWeb TV gibi hizmetlerin ardından Türkiye’nin ilk video paylaşım sitesi olarak hizmet verecek İBB Tube’un da alanında öncü olacağını vurgulayan Başkan Kadir Topbaş, şöyle konuştu; “

Sadece Türkiye’de internet üzerinde bir milyon videonun yüklü olduğunu düşünürseniz, insanların iletişim için video paylaşımına ne kadar önem verdiği ortaya çıkar. Böyle önemli bir projeyi İstanbul’a kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. İstanbul İBB Tube ile kapılarını dünyaya açıyor. İstanbul ile ilgili en kaliteli videoları dünyanın her yeriyle paylaşma imkanı verecek bu site, takipçilerin de video yüklemesine izin veriyor. 12 farklı kategoride hizmet verecek böyle bir siteye sahip olmak belediyemiz açısından çok önemli. Günün her saatinde dünyanın her yerinden İstanbul ile ilgili istenen her videoya erişme imkanı verecek bu proje, İstanbul’un gelişimine önemli bir katkı sağlayacak. Şehirlerin rekabet ettiği günümüzde İstanbul, başka şehirleri etkileyen, model bir akıllı kent olma yolunda bir adım daha atmış oluyor. Zaten bizim büyüklüğümüzün getirdiği sorumluluk da bunu gerektiriyor.”

Türkiye’nin ilk video paylaşım sitesi…

İstanbul’un yeni teknolojilerde var olmasını, rekabette var olma adına özellikle arzu ettiğini, kentlerdeki yaşamın hızlanmasının, beklentileri de farklı boyutlara taşıdığını dile getiren Başkan Topbaş, “Bu yenilikler sizin böyle bir teknolojik boyutta yer almanızı gerektiriyor. 7 milyarlık dünyamızda 2.1 milyar insanın internet kullandığını düşündüğümüzde İstanbul’un dünyaya yeni açılan penceresi diyebileceğimiz İBB Tube’un önemi daha iyi anlaşılacaktır. İstanbulluların bütün beklentilerine cevap verecek bu siteyle dünyanın bu teknolojik rekabetinde de varız. Haber, şehir, sinema, spor, kurumsal, tiyatro ve yaşam gibi birçok alanda çok kaliteli çözünülürlükte videoların paylaşılacağı sitemize bilgisayar ve cep telefonlarından anında ulaşılabilecek” diye konuştu.

İBB Tube’un yakın gelecekte insanların daha güvenli, daha sağlıklı bilgiye ve eğlenceye en hızlı şekilde ulaşma imkanı verecek bir site haline geleceğine inandığını kaydeden Kadir Topbaş, şunları kaydetti; “Türkiye’de bir ilk olan bu çalışmamızın dünya belediyeleri arasında da bir ilk olduğunu UCLG Başkanı olarak söyleyebilirim. Bugün burada tanıtımını yaptığımız sitemiz, inanıyorum ki İstanbulluların tercih ettiği bir site olacağına da inanıyorum. Projemiz İstanbulumuza, ülkemize ve dünyaya hayırlı olsun. Siz de İstanbul ile ilgili bir mesajı veya gidip gördüğünüz yerleri paylaşmak isterseniz, İBB Tube’a yükleyebilirsiniz.”

Youtube türünde bir video paylaşım sitesi olan İBB Tube’da; animasyon, belgesel, haber, müzik, konferans, kurumsal, sinema, spor, şehir, teknoloji, tiyatro ve yaşam kategorilerinde çok kaliteli videolar yer alıyor. Takipçilerin de video yükleyebildiği site, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin internet üzerinden yayın yapan televizyonu İstWeb ile de entegre edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153