banner171

SAFİYE AYLA KAĞITHANE’DE ANILDI

SAFİYE AYLA KAĞITHANE’DE ANILDI

SAFİYE AYLA KAĞITHANE’DE ANILDI
 Türk Sanat Müziğinin unutulmaz isimlerinden Safiye Ayla, Kağıthane’de anıldı. Çocukluğunun ilk okul dönemlerini o devirde Kağıthane’deki Çağlayan Darüleytam’da geçiren Safiye Ayla, bir vefa örneği olarak Kağıthane Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu törenle yad edildi.

 

Kağıthane Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen program Kültür Merkezi Salonunda büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Programı Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç eşi Fatma Kılıç ile birlikte izledi. Ayrıca İlçe Emniyet Müdürü Mahir Yavaş, AK Parti Kağıthane İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem Tekbıyık, Gençlik Kolları Başkanı Şaban Demirel, BBP İlçe Başkanı Adem Mamaç, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri de protokolde yer aldılar.

  

Açılış konuşmasında Başkan Fazlı Kılıç çocukluğunu ve ilköğrenimini Kağıthane’de geçiren Safiye Ayla’yı saygıyla andıklarını söyleyerek programın hayırlı olmasını diledi.

 

Sunuculuğunu Recep Ergül’ün yaptığı programda, ünlü sanatçılardan Melihat Güises ve Bekir Ünlüataer, Safiye Ayla’nın repertuarında olan şarkıları solo ve düet olarak dile getirdiler. Saz arkadaşlarıyla birlikte, Atatürk’ün Safiye Ayla’nın bizzat kendisinden dinlediği şarkıları da seslendiren sanatçılar, izleyenlere coşku dolu bir konser izleme fırsatı verdiler.

 

Safiye Ayla’nın kendi bestelerinin dışında daha fazla yorumcu kimliğinin ön plana çıktığını söyleyen sanatçılar, ünlü bestekârların eserlerinden derledikleri şarkılarla programı sürdürdüler.Anma programı, Atatürk’ün de sevdiği, “Sarı kurdelem sarı” şarkısını izleyici ve protokolün birlikte seslendirilmesiyle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2012, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153