banner171

Şehir Tiyaroları'na AB'den proje desteği

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Müdürlüğü, AB İlişkileri Müdürlüğü koordinasyonunda Avrupa Sahne Sanatları Örgütü (PEARLE) ile “Avrupa Birliği Canlı Performans Sektöründe Sosyal Diyalog” projesini başlattı.

Şehir Tiyaroları'na AB'den proje desteği

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Şehir Tiyatroları Müdürlüğü, AB İlişkileri Müdürlüğü koordinasyonunda, Avrupa Sahne Sanatları Örgütü (PEARLE)ile “Avrupa Birliği Canlı Performans Sektöründe Sosyal Diyalog” projesini başlattı.

PEARLE liderliğinde uygulanacak projenin ilk toplantısı İBB Şehir Tiyatroları Müdürü M.Abdullah Kaplan, AB İlişkiler Müdürü Dr. Eyüp Nafiz Korkut, PEARLE Direktörü Anita Debaere ve Sanatçıların katılımları ile Şehir Tiyatroları Müdürlüğü’nde yapıldı.

AB Komisyonu’nun desteklediği projede; İşveren Kurumu, Sektördeki Sivil Toplum Kuruluşları ve Profesyonel Sanatçılar arasında işbirliği ve koordinasyon güçlendirilecektir. Sahne sanatlarında Avrupa Birliğindeki ve dünyadaki mesleki anlamda mevcut yenilikler ve uygulamalar yakından takip edilecektir. Avrupa’da sahne sanatlarını icra eden kurumlar ile işbirlikleri geliştirilerek, karşılıklı iyi tecrübeler paylaşılacak ve iyi uygulamalar Şehir Tiyatroları bünyesine transfer edilebilecektir. Aynı zamanda sahne sanatının dönüştürücü ve geliştirici etkisinden yararlanılacaktır.

Toplantı sonrasında PEARLE Direktörü Anita Debeare; “gerçekleştirilecek olan işbirliğinin bu proje ile sınırlı kalmaması gerektiğini, proje bitiminden sonrada İBB ile işbirliklerini geliştirmek istediklerini, bu kapsamda da yeni projeler yapmak istediklerini” ifade etmişlerdir.

PEARLE; Avrupa çapında 4500 tiyatro, tiyatro ürünleri, müzikal ürünleri, müzikal gruplar, dans, opera ve bale vb. canlı sahne sanatlarını icra eden kurum ve kuruluşları üye. AB Komisyonu tarafından Avrupa Sosyal Diyalog Komitesinde sosyal ortak olarak tanınan, ve üzerinden projeler gerçekleştiren Avrupa çapında örgütlenmiş çatı bir örgüt.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153