banner171

Tarih Bağcılar’da yaşandı

Bağcılar Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen, “Tarih Bağcılar’da Yaşanıyor” programı sona erdi. Program kapsamında, Yenilmez Sanat Merkezi oyuncuları, farklı mahallelerde kurulan sahnelerde Çanakkale Savaşları’nı canlandırdı.

Tarih Bağcılar’da yaşandı

Bağcılar Belediyesi Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97’inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği, “Tarih Bağcılar’da yaşanıyor” programı sona erdi. Program kapsamında Yenilmez Sanat Merkezi oyuncuları, Güneşli, Fatih ve Sancaktepe mahallelerinde kurulan sahnelerde Çanakkale Savaşları canlandırdı.

Sancaktepe Mahallesi Çarşı Caddesi’nde düzenlenen kapanış programında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Her yıl olduğu gibi ‘Canlı tarih Çanakkale’yi Bağcılar’da yaşadık” dedi.

Çanakkale’nin unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğine vurgu yapan Çağırıcı, “Çanakkale hepimizin ortak paydası… Çanakkale İnancın, teknolojiye üstün geldiği yerin adıdır. Ben Yenilmez Sanat Merkezi adına Ahmet Yenilmez’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul da yaptığı konuşmada, pek çok milletin Çanakkale gibi bir tarihe sahip olmadığını söyledi. “Çanakkale tarihimizin özel bir sayfasıdır” diyen Yurdakul, “Bu ne güzel bir vefa duygusu… O şehitlerin, gazilerin torunları onları unutmuyor. Bu törenlerle, bu canlandırmalarla onları anmaya devam ediyor. Mevsim şartlarına aldırmadan, Çanakkale’yi halkımızla buluşturan Belediye Başkanımıza ve Yenilmez Tiyatro Grubu’na şükranlarımı sunuyorum” dedi.

AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk de yaptığı konuşmada, “Bizim tarihimizde Çanakkale destanı var. Bağcılar Belediyemizin etkinliği ile bu destan bir nebze de olsa nesilden nesile aktarılmış oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Program kapsamında, katılımcılara, Mehmetçiğin Çanakkale Savaşlarında menüsünü oluşturan üzüm hoşafı ve arpa ekmeği ikram edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153