banner171

YENİAY, KENT TOPLANTISINDA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin düzenlediği Kent Toplantıları kapsamında üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

YENİAY, KENT TOPLANTISINDA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

İstanbul Gelişim Üniversitesi Gelişim Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen toplantıya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın yanı sıra, Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, Gelişim Meslek Yüksekokulu Müdürü Nazif Karabacak ve çok sayıda öğrenci katıldı. Söyleşide, Başkan Yeniay Küçükçekmece’de gerçekleştirilen ve projelendirilen çalışmaları öğrencilerle paylaşarak, onların sorularını yanıtladı.

Yerel yönetimlerin kalkınmayı desteklemesinin önemine vurgu yapan Başkan Aziz Yeniay, “Hedefimiz; kenti ayakta tutacak kentliyi de inşa etmek. Bir yerde kültür, sanat, eğitim yoksa, kentli bunlardan yeteri kadar istifade edemiyorsa kent ve kentli bu noktada sorgulanmalıdır. Kentlerin altyapı problemleri büyük sıkıntı oluşturuyor. Altyapı yatırımlarımızı ciddi manada güçlendirdik.” diyerek, Küçükçekmece’de gerçekleştirilmesi planlanan yeni projeleri anlattı.

KENTLİYİ İNŞA EDİYORUZ

Başkan Yeniay, kentliyi oluşturmak için sosyal ve kültürel projeleri önemsediklerini ifade ederek, “Bugün Cennet ve Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezleri olmak üzere Türkiye’nin en modern sahnelerine sahibiz. Geçtiğimiz 1 yılda 951 kültür sanat etkinliği düzenledik. Bunun dışında 9500 öğrencimiz de çeşitli kültür sanat kurslarında ücretsiz eğitim alıyorlar. Türkiye’de nitelik ve nicelik açısından bu sayıda etkinlik yapabilen belediye sayısı çok azdır. Bu kapsamda büyük şehirler İstanbul, Ankara, Bursa’yı istisna tutarsak Küçükçekmece 4. sıradadır.” diye konuştu.

EĞLENDİRİRKEN ÖĞRETEN BİLGİ EVLERİ

Eğitim alanında yapılan çalışmalara da dikkat çeken Yeniay, özellikle Bilgi Evleri’nde verilen eğitimi önemsediklerini belirtti. Başkan Yeniay, “Bilgi Evlerimizde 38 bin öğrencimiz var. Buralarda 8-14 yaş grubu çocuklarımız eğitim görüyor. Çocuklarımız artık evden sokağa değil, evden Bilgi Evleri’ne geliyorlar. Biz eğlendirirken öğretiyoruz. Önümüzde 4-5 yıl içerisinde SBS sıralamasında ilk 3’te olmayı hedefliyoruz. Ayrıca ilçemizdeki yeni üniversite ve kampüslerle de üç yıl sonra 60 bin üniversite öğrencisi olan bir ilçe olacağız” diyerek, sağlık ve spor yatırımlarını da öğrencilerle paylaştı

PLANLAMAYI ÖNEMSİYORUZ

Yeniay, planlamanın çalışmalar üzerinde önemli olduğuna vurgu yaparak, Küçükçekmece’de hizmete sunulan Belediye Anaokulu’nun Türkiye’de standartları belirleyen örnek bir okul olduğunu ifade etti. Bunun dışında inşaatı devam eden Atatürk Lisesi’nin de standart belirleyen bir okul olduğunu söyleyen Yeniay, “Liselerde her öğrenciye düşen hacim yaş büyüklüklerine göre farklıdır. Her şeyi planlayarak yapıların mimarilerini buna göre inşa ediyoruz” dedi

DUYARLI OLALIM

Kentsel dönüşümle ilgili öğrencilere bilgi veren ve Türkiye’yi tehdit eden deprem tehlikesine dikkat çeken Başkan Yeniay, “ Kentsel dönüşüm fakirin elinden alıp, zengine peşkeş çekmek olarak algılanıyor. Böyle bir şey yok. O binalarda can yaşıyor. Duyarlı olmak zorundayız. Birilerinin bizlere hizmet etmesini beklemeden biz birilerinden hizmet istemeliyiz. Güvenli yaşam, vatandaşın hakkıdır.” diye konuştu.

Aziz Yeniay, programda öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, program sonunda Başkan Yeniay’a teşekkür ederek, plaket takdim etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153