banner171

3.yılın sonunda..

29 Mart 2009 belediye seçimlerinin üzerinden tam 3 yıl geçti. Gaziosmanpaşa’da Erhan başkanın 2.dönemi olması sebebiyle nispeten rahat bir geçiş dönemi yaşadı. Büyük ağabey olarak, Sultangazi belediyesine bölünmeden kaynaklanan taahhüdünü fazlasıyla yerine getirerek yeni kurulan belediyenin nispeten rahat bir başlangıç yapmasını sağladı.

Erhan başkan tecrübesiyle, çiçek –böcek, tretuvar yapımı gibi makyaj işlerinin yerine, daha kalıcı projeler yapmak amacıyla, kentsel dönüşüm projelerine önem verdi. Bir belediye başkanı için büyük projeler her zaman risk içermektedir. Gerek uygulamasının uzun zaman alması, bölgede birçok insanı etkilemesi, proje maliyetleri ve hukuki zorlukları sebebiyle bu tür projeler yerine, birçok belediye başkanı daha kolay olan bordür tretuvar yapımı, Yeşil alan imalatları, boya badana gibi halk tarafından daha çok görünebilen “makyaj projelerini” tercih etmektedir.

İlçedeki Dönüşüm projeleri kapsamında Sarıgöl, Yıldıztabya, Yenidoğan, Karlıtepe, Bağlarbaşı, Pazariçi gibi gecekondu bölgelerinde birçok Ada dönüşümü ve kentsel dönüşüm projelerinin hukuki altyapısı da hazırlanarak uygulanmaya başladı.

Bölgemizdeki ilçeler arasında Gaziosmanpaşa’nın dönüşüm projelerinde diğer ilçelerden bir-iki yıl ileride olduğunu söylersek abartmış olmayız zannederim. Sektörün içinde olan birisi olarak, Bayrampaşa ve Eyüp’e yakın zamanda yeni yüksek binaların inşaatını göreceğimizi söyleyebilirim. Sultangazi ve Arnavutköy ise maalesef çok daha gerilerden geliyorlar bu tür dönüşüm projelerinde.

Avrupa konutları ve Venezia projelerine gelen yoğun talep, ilçemizin lokasyon olarak eşsiz konumunu ortaya koymuştur. Bu projelerin fiyatları sebebiyle ortalama ilçe vatandaşlarımız bu projelerden konut alamadılar. İlçemizde yapılan dönüşüm projelerinde ise konut fiyatları diğerlerine nazaran daha makul olduğundan dolayı, bu projeler bölgemizde ve ilçemizde yaşayan insanlar tarafından tercih edilmektedir.

Dönüşüm projelerinin ilçemizdeki sembolü Sarıgöl projesidir. Sarıgöl’ün dönüşümü için oldukça fazla gayret ve emek harcayan Dr. Erhan Erol, eğer bu dönüşümü hedeflediği şekilde başarabilirse Gaziosmanpaşa’nın tarihine geçecek ve Gaziosmanpaşa’yı dönüştüren başkan olarak anılacaktır.

Şehirlerin dönüşümü oldukça yavaş ve zahmetli bir süreçtir. Bu süreci yönetmek ve başarıya ulaştırmak tecrübe, kararlılık ve sabır gerektirir.

YORUM EKLE
YORUMLAR
recep sakin
recep sakin - 13 yıl Önce

sayın başkanım doğru söylüyorsunuz bazı vatandaşlar erhan başkanın kıymetini daha sonra anlayabilecekler

banner208

banner148

banner150

banner153