banner171

Bayrampaşa Belediyesi'nin dönüşüm projesi Bakan Bayraktar'dan tam not aldı...

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMİZE BAKAN BAYRAKTAR'DAN TAM NOT

Bayrampaşa Belediyesi'nin dönüşüm projesi Bakan Bayraktar'dan tam not aldı...
 Bayrampaşa Belediyesi tarafından baştan sona yenilenen İsmetpaşa Parkı’nın açılışını gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a Bayrampaşa Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projesi, özel tasarlanan bir salonda sunuldu.  Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in anlattığı kentsel dönüşüm projesi, Bakan Erdoğan Bayraktar’dan tam not aldı.
Belediye hizmet binasının üçüncü katındaki kentsel dönüşüm sunum odasında Bakan Bayraktar’a Bayrampaşa Belediyesi’nin Vatan Mahallesi’nde uygulayacağı kentsel dönüşüm projesi, tüm detaylarıyla anlatıldı. Projeyi çok beğenen Bayraktar, Bayrampaşa Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projesinin tüm Türkiye’ye örnek olabileceğini dile getirdi.

BAYRAKTAR: BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NİN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİ DESTEKLİYORUZ
Erdoğan Bayraktar, Türkiye’nin 1950’den sonra hızlı şehirleştiğini ve buna bağlı çarpık yapılaşmanın baş gösterdiğini söyledi. Çarpık yapılaşmadan en çok etkilenen şehirlerin başında İstanbul’un geldiğini belirten Bakan Bayraktar, şunları kaydetti:

“Önümüzde iki gerçek var. Birincisi çarpık yapılaşmış şehirler, ikincisi deprem gerçeği. Daha iyisini yapmak için yıkmak zorundayız. Biz bu çarpık yapılaşmanın ürünü olan çürük binaları yıkmazsak, deprem yıkacak. Yıkılan binaların yerine yeşili daha fazla, depreme dayanıklı modern yaşam alanları kurulacak. Gelecek nesillerimiz, bu yaşam alanlarında yarına umutla bakacaklar. Bayrampaşa Belediyesi’nin Vatan Mahallesi’nde uygulayacağı kentsel dönüşüm projesi tüm yönleriyle örnek bir proje. Projede bütün ayrıntılar düşünülmüş. Bakanlık olarak projeyi destekliyoruz ve hızla hayata geçirilmesini istiyoruz. Bu büyük dönüşüm projesinin Bayrampaşa’ya hayırlı olmasını diliyorum”

BAKAN’DAN DÜĞÜN DAVETİ
Sunumun sonunda Vatan Mahallesi'nde değerlemesi yapılan bir eve görüntülü canlı bağlantı yapıldı. Bakan Bayraktar’ın görüntülü canlı bağlantı yaptığı Emek Sokak’taki ev sahibi Rafet Çalışkan, bir süre şaşkınlık yaşadı. Bakan Bayraktar ile sıcak bir sohbet eden Rafet Çalışkan, Bakan’a kentsel dönüşümü desteklediğini ve evinin değerlemesi yapılırken adaletli davranıldığını söyledi. Çalışkan’ın kentsel dönüşümü desteklemesinden memnun olan Bayraktar, Çalışkan’a nereli olduğunu sordu. Çalışkan’ın Yugoslav göçmeni olduğunu öğrenen Bakan Bayraktar da küçük oğlunun Yugoslav göçmeni bir kızla evleneceğini belirterek, Rıfat Çalışkan’ı ve ailesini oğlunun düğününe davet etti.

AYDINER: KENTSEL DÖNÜŞÜM MAHALLE KÜLTÜRÜNÜ BOZMAYACAK
Vatan Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin tüm detayları ile yakından ilgilenen Belediye Başkanı Atila Aydıner, bu projeye uzman ekiplerimiz uzun zamandır büyük emek veriyor. Amacımız halkımızın yararına bir kentsel dönüşüm gerçekleştirmek. Kentsel dönüşümde büyük aşama kaydettik. Uzmanlarımız değerleme çalışmalarını bitirmek üzere. Bildiğiniz gibi Bakanlığımız Vatan Mahallesi’ni afet alanı ilan etti. Artık kentsel dönüşüm hepimiz için bir gereklilik değil zorunluluk halini aldı. Yerinde kentsel dönüşüm modeli ile Vatan Mahallesi’nde binalar dönüşürken aile ve komşuluk bağları zedelenmeyecek. Mahalle, komşuları, sosyal ve demografik yapısı ile korunmuş olacak. Dönüşüm sürecinde bizlere destek olan Sayın Başbakanımıza, Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar’a ve değerli halkımıza teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU
Bayrampaşa Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürebileceği Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nü kurdu. Kentsel Tasarım Müdürlüğü, estetik dizaynı ile Bakan Erdoğan Bayraktar’ın beğenisini kazandı. Bakan Bayraktar, Bayrampaşa Belediyesi’nin kentsel dönüşüme vermiş olduğu önemi kurduğu müdürlükle ve kentsel dönüşüm projesi ile gösterdiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2013, 10:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
mahmut çağran
mahmut çağran - 11 yıl Önce

ben emekli bir kişiyim evimiz 4 oda 1 salon 7 kişi kalıyoruz bana ufak daire verip madur etmeyin anadolu kültürünü yaşamak istiyorum 5363774585

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153