banner171

Bayrampaşa'da Minik Semazenlerden Büyük Başarı...

Bayrampaşa Belediyesi’nin Hz. Mevlana'nın 740'ıncı vuslat yıldönümü nedeniyle düzenlediği "Şeb-i Arus" programında minik semazenin başarısı izleyenleri mest etti. Dakikalarca hocaları gibi sema yapmaya çalışan minik semazen, semasını başarıyla tamamladı.

Bayrampaşa'da Minik Semazenlerden Büyük Başarı...
 Bayrampaşa Belediyesi’nin Hz. Mevlana'nın 740'ıncı vuslat yıldönümü nedeniyle düzenlediği "Şeb-i Arus" programında minik semazenin başarısı izleyenleri mest etti. Dakikalarca hocaları gibi sema yapmaya çalışan minik semazen, semasını başarıyla tamamladı.
MİNİK SEMAZENDEN BÜYÜK BAŞARI
Bayrampaşa Belediyesi, Hz. Mevlana'nın 740’ncı vuslat yıldönümü nedeniyle Hidayet Türkoğlu Spor Salonu’nda Şeb-i Arus programı düzenledi. Programa, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner başta olmak üzere, AK parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program İlahi grubu tarafından ilahilerin seslenmesiyle devam etti.

“BİZİM YOLUMUZ MEVLANA’NIN YOLUDUR”
Mevlana’nın aşk ve sevgi dolu günleriyle mutluluğun altın anahtarını vatandaşlara sunduğunu dile getirerek günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, “8 asırdır doğuyu, batıyı, kuzeyi ve güneyi güneş gibi aydınlatan Mevlana’yı vefatının O’nun ifadesiyle vuslatının 740’ıncı senesinde bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

“Hz. Mevlana’nın izini sürmek hiç şüphesiz ebedi hakikatin peşinden gitmektir” diyen Başkan Aydıner, “Alimler, doğru yolda giden doğru yolun kılavuzlarıdır. Allah’a şükür bizler, âlimin mürekkebini, şehidin kanı kadar aziz bilen bir millettin mensuplarıyız. Bu bağlamda Mevlana’nın sevgi, hoşgörü ve aşkla aydınlattığı yol, bizim de yolumuzdur. Bizler Yunus felsefesini kendimize ilke edindik. “Yaratılanı seviyoruz Yaratan’dan ötürü” ve yüreklere Mevlana’nın diliyle sesleniyoruz: Gel, ne olursan ol yine gel...” şeklinde konuştu.
MİNİK SEMAZENDEN BÜYÜK BAŞARI
Mevlana’nın bütün insanları aynı aşkla sevdiğini dile getiren Başkan Atilla Aydıner, Mevlana’nın hiçbir insanı, insan sevgisinin dışında bırakılmadığını vurguladı. Şiddet, nefret, kin, husumet, tarih boyunca insanlığa keder ve gözyaşından başka bir şeyin getirmediğini vurgulayan Başkan Aydıner, “Birbirimizi duymalı, birbirimizi dinlemeli, birbirimizi anlamalı kelimelerimizden, kavramlarımızdan, ayrıştırıcı ve tahrip edici üslubu uzak tutmak zorundayız. Birlik, beraberlik ve kardeşlik değirmenine su taşımaya bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Mevlana’nın evrensel ‘barış’ mesajını önce kendi evimizde çözümlemeli, ardından tüm dünyaya bu mesajla seslenmeliyiz” diye konuştu.

MİNİK SEMAZEN MEST ETTİ
Protokol konuşmalarının ardından Mustafa Nisa Hz. Mevlana’nın davranışlarını ve mesneviyi katılımcılara anlattı. Daha sonra semazen grubu tarafından Türk Tasavvuf Müziği eşliğinde rengarenk sema gösterisi gerçekleşti. Farklı renklerin bir arada buluştuğu gösteride, birbiri ardına okunan ilahiler dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte minik semazenin başarısı da izleyicilerin ilgi odağı oldu. Dakikalarca hocaları gibi sema yapmaya çalışan minik semazen, semasını başarıyla tamamladı. Anma gecesi okunan dualarla son buldu.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2013, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153