banner171

PEYGAMBERİMİZİN İSLAMI TEBLİĞ METODU, BAYRAMPAŞA’DA ANLATILDI

Bayrampaşa Belediyesi ve İslami İlimler Araştırma Vakfı (İSAV) işbirliği ile ‘Kur’an Merkezli Peygamber Metodu’ konulu sempozyumu.

PEYGAMBERİMİZİN İSLAMI TEBLİĞ METODU, BAYRAMPAŞA’DA ANLATILDI
  Bayrampaşa Belediyesi hizmet binasında düzenlendi. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in ev sahipliği yaptığı sempozyuma 20 ülkeden 300’e yakın kişi katıldı.
Başkan Atila Aydıner’in ve İSAV Müdürü Ahmet Yıldız’ın ev sahipliği yaptığı sempozyumda ABD, Belçika, Mısır, Malezya, Fransa, Fas, Cezayir, Tunus, Kuveyt ve Irak’ın da aralarında bulunduğu toplam 20 ülkeden çok sayıda akademisyen hazır bulundu.

Kur’an Merkezli Peygamber Metodu konulu sempozyumda, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (SAV) İslamiyet’i tebliğ yöntemleri istişare edildi.

Herkesin düşüncesini dile getirdiği sempozyumun kitaplaştırılması kararı alındı.

“Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (SAV), hayatını kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerime göre düzenlemiş ve Kur’an’a uymayan hiçbir ölçüyü kabul etmemiştir.” diyen Başkan Aydıner sözlerini şöyle sürdürdü:

“Peygamberimiz de (SAV), tüm diğer elçiler gibi insanları hak yola, Allah'a iman etmeye, ahiret için yaşamaya ve güzel ahlaka çağırmıştır. Bu daveti sırasında kullandığı yöntemler, konuları anlatış şekli, üslubu her Müslüman’a örnek olacak türdendir. O, insanların ve insanlığın kurtuluşunu arzulamış ve bunun için dilinden duayı hiç eksik etmemiştir. Peygamberimiz (SAV) her zaman büyük bir sabır abidesi olmuş, İslamiyet’i tebliğ ederken zulümlere uğradığı, yurdundan göç etmek zorunda bırakıldığı halde hiç kimseye öfkelenmemiştir.”

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2012, 13:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153