banner171

Bölgemizde kentsel dönüşüm rüzgârı.

Bölgemizde kentsel dönüşüm rüzgârı.

Bir kentsel dönüşüm fırtınası çıktı ki, dinmek bilmiyor. İlçemizde birçok mahalle’de gerek belediye, gerek ise özel sektör harıl harıl ada bazlı dönüşümler üzerine çalışıyor. Bu dönüşümlerin en önemlisi Sarıgöl’de yapılmaya çalışılmakta. Belediye yetkililerinden aldığım bilgiye göre çok yakında Sarıgöl’ün ilk etabı olan 700 civarı konutun ihale süreci başlıyor. Bu süreç sonunda 2013 yılı içerisinde Sarıgöl’de yükselen, modern siteleri göreceğiz.

Sarıgöl, Karlıtepe, Yıldıztabya, Bağlarbaşı, Barbaros Hayrettin paşa, Fevzi çakmak, Mevlana, Yeni mahalle, Pazariçi derken 2013 yılında bölgemizde birçok proje start alacak. Bunun yanında TOKI tarafından yapılması planlanan projeler olan Mevlana Kent kapısı ve Avrupa Konutları 2 Etabının başladığı bir Gaziosmanpaşa 2014 Seçimleri öncesi bölgenin yükselen değeri olacaktır.

Bayrampaşa ise ilk projesine geçen hafta başladı. Ada bazlı kentsel dönüşüm projelerine büyük önem verdiklerini belirten Atilla başkan “Sırada eski cezaevi alanımız var. Eski cezaevinden boşalan alana depreme dayanıklı hastane, okul ve toplu konutlar yapacağız. Vatandaşlarımızı 'ada bazında' bu toplu konutlara yerleştireceğiz” diyerek Bayrampaşa’nın yol haritasını belirledi.

Eyüp’de Ada bazlı dönüşümlerle alakalı olarak, Eyüp belediyesi,  İBB meclisinden ada bazlı dönüşümlerinde temel alınacak plan notlarını onaylatarak bir adım ileri geçti. Ancak Eyüp belediyesinde uygulama eksikliğinden kaynaklanan bürokratik kararsızlık aşıldığında, bölgede önemli dönüşümler ancak o zaman başlayabilecektir.

Sultangazi ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca meclis gündemine getirilen Kentsel Dönüşüm yasasında öncelikli ilçeler arasına girerek, bürokratik açıdan önemli bir avantaj elde etti. Ancak Toplulaştırma ve Kentsel dönüşüm projelerinde mülkiyet önemli olduğundan dolayı, Yüzlerce sahibi bulunan bölgelerde dönüşümü başlatabilmesi zor görünüyor.

Çevre ve Şehircilik bakanı Erdoğan Bayraktar Ülkemizdeki riski açıkça söyleyerek hükümetin kentsel dönüşüm konusunda kararlı olduğunu söylüyor. Günler geçiyor ve İstanbul için deprem saati sürekli çalışıyor. Önümüzdeki yerel seçimin bence en önemli konusu Deprem ve Kentsel dönüşüm olacaktır.

 


YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153