banner171

Sunay Hoca emekli oldu.

Vefa poyraz lisesinin eski müdürü, sunay ışık emekli oldu.

Sunay Hoca emekli oldu.
Yıl 1987, üniversiteye hazırlanıyoruz,hafta içi okul ve deneme testleri hafta sonu Murat dersanesi  arasında mekik dokuyoruz.İkinci dönemin başında genç bir hanımefendi sınıfa girdi.Ben sizin inkilap tarihi hocanızım ,artık dersi beraber işleyeceğiz dedi.Sunay hanımla böyle tanıştık.


Yıl 2004,belediye seçimlerini kazanmış ve belediye başkan yardımcısı olarak ,lisemizi ziyaret ettim.Sunay hoca müdür yardımcısı , Erhan başkan,Yılmaz özkan,Suat Alkan ve ben Vefa poyraz lisesi mezunuyuz.Yakup demirhan İBB başkan danışmanı , hep beraber lisemize neler yapabilirizi masaya yatırdık.Becerebildik veya beceremedik ama elimizden geleni yaptık.

Bütün bu işlerde hepimizi motive eden kişi , Okul müdür yardımcısı ve sonradan müdürü olan Sunay Işık hanımefendi oldu.

Sunay hoca , okuduğu lisede müdürlük yapabilen az sayıdaki şanslı eğitimciden birisi.Bu sebeple Vefa Poyraz lisesini okuldan çok evi ,ailesi gibi gördü.

Mezun toplantıları,Pilav günleri,okulun arkasının düzenlenmesi,güçlendirme ve sınıfların teçhizi gibi tüm konularda hep önderlik etti.İdareci olup durumu idare etmektense,lider oldu insiyatif aldı ,başı ağırdı,canı sıkıldı,üzüldü.Bunların hepsini Vefa poyraz lisesinin daha iyi bir noktaya gelmesi için yaptı.

Bizim mezun olduğumuz okulumuzda şimdi,çocuklarımız,yeğenlerimiz,kardeşlerimiz okuyorlar.Bizden çok daha iyi şartlarda okuyorlar ise ,sunay ışık hoca ve onun gibi fedakar eğitimciler sayesinde oluyor bunlar.

Sevgili hocam, yaptığınız her şey için binlerce teşekkürler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153