banner171

Arap bankalarına cesaret çağrısı

Arap bankalarına cesaret çağrısı

Arap bankalarına cesaret çağrısı

BDDK Başkanı Bilgin, Türkiye'de ilk 10 banka arasında hiçbir Arap kökenli banka bulunmadığını belirterek, ''Arap bankacıların cesaret göstermelerini istiyorum" dedi.

Bilgin, Türkiye'de ilk 10 banka arasında maalesef hiçbir Arap kökenli banka bulunmadığını belirterek, ''Katılımcıların (Arap bankacılar) cesaret göstermelerini istiyorum. Size potansiyeli yüksek bir pazarı gösteriyoruz. Oyunun kurallarına göre oynandığı, BDDK gibi bir kurumun olduğu, yerli-yabancı, kuzey-güney, doğu-batı sermayedarı arasında hiçbir fark gözetmeyen bir kurum olduğunu sizlere aktarmak istiyorum. Bu ülkeye yatırım için tekrar cesaret göstermenizi istiyorum'' dedi.

RAKAMLAR İYİ

Bilgin, ''Kuwait Finance House'ın 2011 tüm konsolide kârının yüzde 40'ı Türkiye'den gidiyor. Albaraka Grubu'nun Türkiye'deki bankası Albaraka Türk... 2011 karının yüzde 45'ini bu ülke oluşturuyor. Dolayısıyla rakamlar, bu ülkenin bankalarının hem Avrupa'dan gelen yatırımcılar için, hem sizin bölgenizden (Arap) gelecek bankacılar için Türkiye'deki bankacılık faaliyetinin performansını göstermektedir'' diye konuştu.

BDDK Başkanı 2012 yılında aktiflerin yüzde 20, kredilerin yüzde 15-20 arasında büyüyeceğini, kârlılığın da 2011 yılındaki kârlılığa yakın tutarda olacağını tahmin ettiklerini belirtti.

İhtiyatı elden bırakmayacaklarını kaydeden Bilgin, "2012 yılı içinde yeni banka girişlerinin olabileceğini tahmin ediyorum, bunun sinyallerini de alıyoruz" dedi



Kaynak : //www.internethaber.com/bbdk-baskani-tevfik-bilgin-arap-banklari-kuveyt-turk-albaraka--404475h.htm#ixzz1nn346N7d

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153