banner171

Tek tıkla Türkiye'nin ekonomi gündemi

Tek tıkla Türkiye'nin ekonomi gündemi

Tek tıkla Türkiye'nin ekonomi gündemi

SGK Başkanı Fatih Acar, yıllardır köhne bir yapıya bürünmüş olan SGK'nın AK Parti iktidarı döneminde geçirdiği dönüşümü ve gelecekteki vizyonunu anlattı.

Haberajanda'dan Yavuz Selim'e konuşan SGK Başkanı Acar,

SGK’nın kurulmasıyla çok önemli bir reform çalışması yapıldığına dikkat çekti.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Acar, Sigortalılık açısından norm ve standart birliğinin sağlanması, sürdürebilir bir sosyal güvenlik sisteminin kurulması ve çok önemli olan genel sağlık sigortasına geçilmesi, yani nüfusun tamamının sağlık şemsiyesi altına alınması, bu reformla gerçekleştiğini vurguladı.

SGK Başkanı Acar'ın açıklamalarının dikkat çeken bölümlerini sizler için derledik:

18 YAŞINA KADAR HERKES SİGORTALI

18 yaşına kadar çocukların hiçbir endişe duymadan annesinin, babasının herhangi bir sosyal güvenliğinin olup olmamasından etkilenmeden sağlık açısından “güvendeyim” diyebilmesi çok güzel ve tarihi bir gelişmedir.

ARTIK ÖNLEYİCİ SAĞLIK HİZMETLERİ ÖNEM KAZANDI

Önleyici sağlık hizmetlerine SGK olarak son derece önem veriyoruz. Kurum olarak sigaranın sağlığa etkisiyle ilgili çalışmalar yaptık ve ÖTV’nin arttırılması sağlandı. Aslında SGK’nın sigara ve alkol satışlarından katılım payı alması gerekiyor. Bunu gündeme getireceğiz. Çünkü sigara ve alkolden kaynaklı hastalıklar için çok büyük ödemelerde bulunuyoruz.

BAĞKUR'LULARIN MAĞDURİYETİ GİDERİLDİ

Mesela, bir devlet memuru, işe girdiği günün ertesi günü sağlık hizmetinden faydalanabiliyorken, SSK’lı 90 gün, bakmakla yükümlü olduğu kişiler için 120 gün pirim ödemesi gerekiyordu. Bağ-Kur’lu da 240 gün prim ödüyordu. Şimdi ise bütünü için 30 gün prim ödenmesiyle sağlık hizmeti alınabiliyor. Özellikle Bağ-Kur’lu olanların çok fazla hakları yoktu. Evlenme, ölüm yardımı, cenaze ve geçici iş göremez ödeneği gibi imkânları yoktu. Bu reformla beraber Bağ-Kur’lulara da bu imkânlar verilmiş oldu



Kaynak : //www.internethaber.com/ekonomi-borsa-yunanistan-hisse-senedi-imkb-avrupa-memur-basbakan-recep-tayyip-er-426613h.htm#ixzz1v312hOkY

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153