banner171

TL'nin yeni simgesini sevdik

TL'nin yeni simgesini sevdik

TL'nin yeni simgesini sevdik

 AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, hafta içinde Merkez Bankası'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı programla tanıtılan Türk Lirası'nın (TL) yeni simgesine çabuk alışıldı. 

 
Bursa'da bazı pazar esnafı, etiketlerinde, sattıkları ürünün fiyatını TL'nin yeni simgesini kullanarak göstermeye başladı. 
 
Bazı etiketlerde, simgenin, rakamın sağında olması, bazılarında ise simgenin yanı sıra Türk Lirası yazısının da bulunması dikkati çekti. 
 
Pazardaki bazı esnafın, simgedeki 'T'yi tek çizgiyle gösterdiği de gözlendi. 
 
Bursa'nın Nilüfer ilçesinde kurulu Beşevler pazarındaki pazarcılar, TL'nin yeni simgesini sevdiklerini ve hemen alıştıklarını belirterek, etiketlerde kullandıkları simgeyi vatandaşların da sevdiğini kaydetti. 
 
Bulgar ve Yunan turistler, TL'nin simgesini avro ile karıştırdı
 
Edirne'de Türk Lirasının yeni simgesini etiketlerine yazan balıkçılar, Bulgar ve Yunan turistlerin simgeyi avro sanmaları sonucu geri adım attı
 
Edirne'de Türk Lirasının yeni simgesini etiketlerine yazan balıkçılar, Bulgar ve Yunan turistlerin simgeyi avro sanmaları sonucu geri adım atarak etiketlerinde TL'nin kısaltmasına da yer verdi. 
 
Balıkçı Yasem Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Lirasının yeni simgesini çok beğendiklerini ve bu nedenle hemen yeni simgeyi fiyat etiketlerine yazdıklarını belirtti. 
 
Edirne'nin sınır kenti olması nedeniyle kente çok sayıda Bulgar ve Yunan turist geldiğini, yabancıların yeni simgeyi tanımadığını ifade eden Eren, şunları söyledi: 
 
''Türk Lirasının yeni simgesini çok beğendik ve kısa süre içerisinde etiketlerimize işleme kararı aldık. Yalnız bu süreçte küçük bir sorunla karşılaştık. Sınır ili olmamız dolayısıyla çok sayıda turiste ev sahipliği yapıyoruz. Özellikle Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen müşterilerimiz yeni simgeyi avroya benzetince fiyatları çok pahalı buldular. 
 
İçlerinden sık sık Edirne'ye gelip giden ve Türkçe'yi konuşabilen bazı turistler 'fiyatlara zam mı yaptınız-' diye sorunca, biz de durumu fark ederek iki simgeyi bir arada kullanma kararı aldık. Turistler alışıncaya kadar fiyat etiketlerinde eski ve yeni simge bir arada kullanılacak.'' 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153