GAZİOSMANPAŞA KÜÇÜKKÖY ESNAF VE SANATKARLAR ODASI İŞKUR VE KOSGEB İŞBİGLİĞİ İLE UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK KURSU KAYITLARI BAŞLADI
KOSGEB Başkanlığı tarafından yeni iş kurmak isteyen girişimcilere verilen ve üst sınırı 27.000 TL olan hibe desteği 30.000 TL’ye çıkarıldı. Ayrıca işini büyütmek isteyenlere 2 yılı ödemesiz 4 yıl vadeli 70.000 TL geri ödemeli destek verilecek.
Ekonomik ve sosyal anlamda son derece hayati işlevleri yerine getiren girişimcilerin desteklenmesi, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve girişimciliği gençlere bir kariyer fırsatı olarak sunmak amacıyla KOSGEB tarafından verilen Girişimcilik Destek Programı’nda önemli değişiklikler yapıldı.
Bu uygulama kapsamında Gaziosmanpaşa Küçükköy Esnaf ve sanatkarlar odası olarak bölgemize 250 kişilik Uygulamalı girişimcilik kursu kazandırarak,nisan ayı itibari ile kayıtlarına başlandık.
YENİ GİRİŞİMCİ DESTEĞİ 27.000 TL’den 30.000 TL’ye ÇIKARILDI.
Kendi işyerini kurmak isteyen için bir nevi başlangıç sermayesi desteği olan Yeni Girişimci Desteği kapsamında verilen hibe desteği 27.000 TL’den, 30.000 TL’ye çıkarıldı. KOSGEB İcra Komitesi’nde alınan kararla, girişimcilerin kuracakları işletme için, işletme kuruluş giderleri desteği 3.000 TL, Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği 15.000 TL, İşletme Giderleri Desteği 12.000 TL olmak üzere toplam 30.000 TL olarak uygulanacak. Böylece, Yeni Girişimci Desteği’nin 30.000 TL’si geri ödemesiz, 70.000 TL’si de geri ödemeli olmak üzere toplam 100.000 TL’ye çıkarılmıştır.
ŞARTLAR!
1- 19 yaşından gün almış olmak
2- İŞKUR veritabanına kayıtlı ( İşsiz olmak )
3- Girişimcilik projesinin (yapacağı işin) planının hazır olması gerekmektedir.
Öncelikle 50 girişimci adayına Gaziosmanpaşa Küçükköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından ücretsiz Girişimcilik Kursu verilecektir. Gaziosmanpaşa Küçükköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Eğitim Salonunda gerçekleşecek eğitimin 02 Mayıs 2012 Çarşamba başlayacaktır.. Kursiyerler bununla ilgili müraacatlarını Gaziosmanpaşa Küçükköy Esnaf ve Sanatkarlar Odasına şahsen başvurarak, işlemlerini başlatacaklar. Başvurular arasından, seçici kurul tarafından 50 girişimci aday ve 50 yedek aday 2 gün sonra ilan edilerek kursa başlayacaklar. Bu kurdan sonra 50 kişilik gruplar halinde toplamda 250 kişiye girişimcilik kursu verilecektir.
Girişimcilik Destek Programı
PROGRAMIN AMACI VE GEREKÇESİ
*Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması,
*Başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması,
*Girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması,
*İş Geliştirme Merkezlerinin kurulması ile girişimciliğin geliştirilmesi,
*İstihdamın artırılması,
*Yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi.
Girişimcilik Destek Programı 3 alt programdan oluşur:
*Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi
*Yeni Girişimci Desteği
*İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Desteği
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi
*Minimum 60 saatlik eğitim ve atölye çalışmasından oluşan eğitim programını kapsar (girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri egzersizleri yapılması ve iş planı hazırlanması)
*Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri KOSGEB veya diğer kurum ve kuruluşlar (üniversite, İŞKUR, meslek kuruluşu, belediye v.b. tarafından düzenlenebilir,
*Eğitimler, genel ve özel hedef grupları (gençler, kadınlar, dezavantajlı gruplar) için düzenlenir,
*Eğitimlere katılanlardan ücret alınmaz.
Yeni Girişimci Desteği
Bu destekten;
Uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayarak işini kuran girişimciler ve
İŞGEM girişimcileri faydalanabilir.
Yeni Girişimci Desteği Destek Unsurları
İş Geliştirme Merkezi Desteği
*İş Geliştirme Merkezleri, bünyesinde barındırdığı işletmelere, işletme geliştirme danışmanlığı, uygun koşullarda iş yeri mekânı, ortak ofis ekipmanı, ofis hizmetleri gibi hizmetler sunarak işletmelerin en kırılgan oldukları ilk yıllarını sağlıklı bir şekilde aşmalarını ve büyümelerini sağlamak amacıyla kurulan ve işletilen merkezlerdir.
*İşletme Geliştirme Merkezlerinin kuruluş başvurusu; belediyeler, üniversiteler, özel idareler, kalkınma birlikleri, meslek kuruluşları ve kar amacı gözetmeyen kooperatifler tarafından münferiden veya birlikte yapılabilir.
Not: Lütfen başvuru formunu doldurup, Odamıza gelerek, elden teslim ediniz.
Desteklenen sektörler ve daha detaylı bilgi için;
hayırlı günler ben ev hanımıyım biz beş arkadaş eşimize destek amaçlı hemdekendi işimizi kurmak için ev yemekleri ve gözleme mantı lokantası açmayı düşünü yoruz amabelirli bir bütçemiz yok kosgepin bu avantajından yararlanmak hemde 15günlük eğitimden yararlanmak istiyorum bana ve arkadaşlarıma bu imkanı verirseniz kosgep üyeliğine katılmak isteriz şimdiden teşekkür ederiz