banner171

Esenay’dan Milli Takıma!

Eyüp temsilcisi Esenayspor’un alt yapısında yetişen ve Beşiktaş’ta forma giyen Tugay Kaya’nın U18 Milli takımına seçildi.

Esenay’dan Milli Takıma!
 Esenayspor’un eski Başkanlarından Mehmet Kaya’nın oğlu olan Tugay Kaya, 2008 yılında transfer olduğu Beşiktaş’ta başarılı performansı ile göz dolduruyordu. 1995 doğumlu futbolcu, Teknik Direktörlüğünü Hakan Tecimer’in yaptığı U18 Milli takımının 04-14 Ocak 2013 tarihleri arasında Rusya'nın Saint Petersburg şehrinde düzenlenen U18 Valentin Granatkin Turnuvası için Milli takım aday kadrosuna davet edildi.

 

2007 yılında yıldızı parladı

Futbola 2006 yılında Eyüp Silahtarağa Sakarya Mahallesinin takımı olan Esenayspor’da başlayan Tugay Kaya, orta sahada görev yapmasına rağmen minik takımdaki ilk sezonunda 10 gol atmıştı. 2007 yılında yeşil-siyahlı kulüpte hem minik takım, hem de yıldız takımda görev yapan başarılı futbolcu, Parseller’in ardından ikinci olan minik takımda 14 gol, Ligi 5.sırada bitiren Yıldız takımda da 6 gol atma başarısı göstermiş ve aynı sezon Küçükçekmece Yeşilova Esnafspor’un ardından ikinci olan U14 takımında da 7 maçta görev yapmıştı.

 

Muharrem Önen keşfetti

2007 sezonunda Esenay’ın bir maçını takip eden Beşiktaş Kulübün futbolcu tarama ekibinden Muharrem Önen’in tavsiyesi ve talebi ile bedelsiz olarak Beşiktaş’a transfer olan Tugay Kaya, 5 sezondur siyah-beyazlı takımın formasını giyiyor.

 

Babası da eski bir futbolcu

Kaya ailesinin iki evladından küçüğü olan ve aslen Sakaryalı olan Tugay’ın Babası da eski bir amatör futbolcu. Yıllarca Eyüp’teki amatör takımlarda eski tabir ile sol açık olarak futbol oynayan Mehmet Kaya milli takıma seçilen oğlu için, “Tugay çok çalışkan ve idealleri olan bir çocuk. Beşiktaş’a gittikten sonra her geçen gün kendisini daha da geliştirdi. Ben Fenerbahçe’liydim, oğullarımın ikisi de Beşiktaş’lı, Tugay, Beşiktaş taraftarı olduğu için de takımında bir başka oynuyor, mağlup olduklarında hiç kimse ile konuşmuyor. Oğlumun sayesinde ben de Beşiktaş taraftarı oldum. Tugay’ın milli takıma seçilmesi ailece bizi çok gururlandırdı. Hem Esenay’da hem de Beşiktaş’ta Tugay’ın ve diğer sporculara emeği geçen tüm Hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

HABER: ALİ KEMAL DEMİR

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2012, 16:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
zuhal koşar öngören
zuhal koşar öngören - 12 yıl Önce

canım tugayın başarılarının devamını diliyorum yolu açık olsun

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153