banner171

Eyüplüler Tapularına Kavuşuyor...

İstanbul’umuzun gözbebeği Eyüp’te yarım yüzyıldır çözülemeyen tapu sorunu çözüldü. Eyüp Belediyesi, Alibeyköy, Çırçır, Güzeltepe ve Akşemsettin mahallelerimizdeki vakıf-takas parsellerinin tapularını dağıtmaya başladı.

Eyüplüler Tapularına Kavuşuyor...
 Bu güzel haberi, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, 28 Eylül Cumartesi günü (bugün) Alibeyköy Spor Kompleksi’nde yaptığı bir toplantıda açıkladı  ve tapuları hazır olan Eyüplülere verdi.

Tapu toplantısına TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Ak Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu da katıldı.
Alibeyköy, Çırçır ve Güzeltepe Mahallesi’nde bulunan vakıf-takas parsellerinin tapu sorununun çözüldüğünü belirten Başkan İsmail Kavuncu, “Eyüp’te yarım asırdır süren tapu sorununu çözmek için göreve geldiğimiz 2009 yılından bu yana çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Şu gün itibariyle büyük bir mutlulukla söylüyorum ki ilçemizin tapu sorunu yüzde 95 oranında çözülmüştür. Hükümetimizin ve Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle bu önemli sorunun çözülmüş olduğu müjdesini vermek ve tapuları hazır olan vatandaşlarımıza dağıtmak üzere toplandık. Toplantımızın ardından Belediyemizin amatör spor kulüplerine destek olmak amacıyla malzeme dağıtımı olacak.  Sonrasında ise ünlü sanatçı Ferhat Göçer’in konserini birlikte izleyeceğiz” dedi.

Vakıf parsellerinin takas yolu ile Büyükşehir Belediyesi’ne devrinin gerçekleştiğini, bu parsellerin parselizasyon  haritaları yapılarak ifrazlı tapularının çıkarıldığını kaydeden Başkan İsmail Kavuncu şunları söyledi: “Alibeyköy, Çırçır ve Güzeltepe Mahallesi’nde toplam 1314 adet ifrazlı parsel üretildi. Takas kapsamındaki bu 1314 parselin tapularının hak sahibi vatandaşlarımıza tapu satış işlemlerini,  Büyükşehir Belediye Meclisinin verdiği yetkiyle, artık Eyüp Belediyesi olarak bizler  yapacağız. Eyüp Belediyesi’nce hak sahibi vatandaşlarımıza tapu satış işlemleri yıl sonuna kadar tamamlanmış olacak.  Ayrıca Alibeyköy – Çırçır – Akşemsettin – Güzeltepe Mahallelerimizde  daha önce Vakıflardan takas yolu ile Eyüp Belediyesi’ne devri gerçekleşen 1240 adet parselin hak sahiplerine tapu satış işlemleri tamamlandı. 2009 yılından itibaren  Belediyemizin tüm mahallelerinde yaklaşık 6 bin hanenin tapu sorunu çözülmüş oldu. Yaklaşık 4 bin hanenin tapu sorunu da şimdi ortadan kalkmış oluyor. “
Eyüp Belediyesi’nin tapu toplantısının ardından ilçedeki amatör spor kulüplerine malzeme dağıtımı yapıldı. Toplantı, ünlü sanatçı Ferhat Göçer’in birbirinden güzel şarkılarını seslendirdiği konserle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2013, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153