banner171

Eyüp'te FİGEB’li Gençlere Sinema Dersi

Eyüp Belediyesi’nin yaratıcı sinemacılar yetiştirmek üzere İstanbul Kalkınma Ajansı işbirliğinde hayata geçirdiği FİGEB (Eyüp Film Geliştirme ve Girişimcilik Bürosu), her hafta sinema sektörüne emek veren deneyimli, ünlü isimleri ağırlıyor. FİGEB’in dünkü konuğu ünlü yönetmen Metin Günay’dı.

Eyüp'te FİGEB’li Gençlere Sinema Dersi

 Eyüp Belediyesi’ndeki Film Geliştirme ve Girişimcilik Bürosu’nun davetlisi olarak dün Eyüp Belediyesi’ne gelen Günay, Başkan İsmail Kavuncu’yu ziyaret ederek gençler için yapılan bu projeden dolayı kendisine teşekkür etti.

Eyüp’ün hem sinema sektörünün hem de televizyon dizilerinin en gözde çekim mekanlarından biri olduğunu vurgulayan Metin Günay, “Eyüp’te gençlerimize verilen bu kurslar ülkemizde sinema sektörünün gelişmesi açısından çok önemli. Bu projeye emeği geçen herkesi kutluyorum. Sinemaya emek ve gönül vermiş bir ağabeyleri olarak bugün onlarla buluşmak benim için büyük mutluluk. Onlara meslekle ilgili bazı bilgiler ve öğütler vereceğim.  Plato Meslek Yüksek Okulu öğretmenlerinden dersler alan bu  gençlerimiz Eyüp’te kısa film, belgesel çekimleri yapıyorlarmış. Bu çok memnuniyet verici. Umarım bu güzel girişim diğer ilçelerimize de örnek olur” dedi.

Metin Günay’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, Eyüp’ün simgesi bir tabak hediye eden Başkan İsmail Kavuncu ise “FİGEB’in değerli sinemacıları ağırlamaya devam edeceğini, Türk Sineması’na emek vermiş usta sanatçıların da gençlerle buluşacağını” söyledi.

Başkan Kavuncu şöyle konuştu:  “Eyüp, son aylarda sinema sektörü için tam anlamıyla bir açıkhava platosu oldu. Şu anda televizyonlarda gösterilen birçok sevilen dizi ilçemizde çekiliyor. Çok ses getiren, gişe rekorları kıran sinema filmleri de artık Eyüp’te çekiliyor. Cem Yılmaz, Yahşi Batı’yı Eyüp Kemerburgaz’ta çekti. Şu anda vizyonda olan Fetih 1453 Alibeyköy’e kurulan dev platoda çekildi. Televizyon izleyicilerinin tiryakisi olduğu Muhteşem Yüzyıl, Yalan Dünya vb. diziler de çekim mekanı olarak Eyüp’teki tarihi mekanlarımızı kullanıyor.  Biz de sinema ve dizi sektöründe görev yapan arkadaşlarımıza destek oluyoruz. FİGEB’te şu anda kurslarımıza devam eden gençlerimiz de gelecekte çok güzel projelere imza atacaklar. Belediyemizin kültür ve sanatımızın gelişmesine yönelik projelerimiz devam edecek.”

FİGEB’te öğrencilerle buluşan Yönetmen Metin Günay, yurtiçi ve dışında birçok ödül kazanan mimar sinemacılardan.  Aralarında Süper Baba, Ekmek Teknesi, Kurtlar Vadisi olan, izlenme rekorları kıran birçok televizyon dizisine yönetmen olarak imza atan Günay, gençlere, sinema, belgesel çekim teknikleriyle ilgili bilgiler vererek onların sorularını yanıtlandırdı. Öğrenciler, büyük bir dikkatle dinledikleri Günay’ın meslek yaşamına ilişkin anlattığı anıları da keyifle takip etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153