banner171

Başkan Usta `Marka Şehirler, Vizyon Projelerle Oluşur`

Başkan Usta `Marka Şehirler, Vizyon Projelerle Oluşur`

Başkan Usta `Marka Şehirler, Vizyon Projelerle Oluşur`
 Yerel yönetimler, Sivil Toplum Kuruluşları ve özel sektör; işbirliklerini arttırmak, teşvik etmek, şehirlerarası iletişimin güçlenmesi için, kültürel, sosyal, ekonomik, politik, çevresel ve teknolojik alanlarda yaşam kalitesini ve etkileşimini arttırmak amacıyla Marka Şehirler Zirvesi’nde bir araya geldi. Programda konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ‘’İstanbul koşarken bize durmak yakışmaz. Eksiklerimizi ve en önemlisi değerlerimizi hatırlayarak Gaziosmanpaşa’yı markalaştırmaya devam ederek Dünya standartlarında örnek gösterilecek projelerle buluşturacağız’’ dedi.
2. Marka Şehirler Zirvesi, farklı kesimlerden uzmanların katılımlarıyla Sait Halim Paşa Yalısı'nda düzenlendi. Programda şehirlerin markalaşmasına önemli ivme kazandıran gayrimenkul projeleri, turizm yatırımlarının yanı sıra akıllı şehirler, çevrecilik, enerji verimliliği, kentsel dönüşüm projelerinin önemi, zorlaşan rekabet koşulları ve çözüm önerileri gibi pek çok konu ele alındı. Programda Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da konuşma yaparak kentsel dönüşüm projesini tanıttı.

"KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HIZLANDIRARAK ÖNEMLİ BİR İVME KAZANDIK"

Başkan Usta, İstanbul'un dünyada hızlı gelişen bir şehir olması nedeniyle Gaziosmanpaşa'nın da bu hıza yetişmesi açıdan yeni bir şehir mimarisini ve ileri teknolojiyle şehirleşmeyi önemsediklerini vurgulayarak, "Bölgemizin kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmak suretiyle şehirleşme yolunda önemli bir ivme kazandık." dedi.

Eksikleri ve var olan değerleri hatırlayarak Gaziosmanpaşa’yı markalaştırmaya devam edeceklerini dile getiren Usta, şunları kaydetti:

"İlçemizin İstanbul'un en yoğun yapılaşma merkezi olduğu dikkate alındığında, yeşil alanların ve donatı alanlarına ve otopark alanlarına büyük oranda ihtiyaç duyulduğuna ilişkin bir değerlendirme yaptık. Yaşam alanı tercih ederken veya yeni bir konut almayı düşünürken ilk aklımıza gelenler; toplu ulaşım, kolay erişebilme ve o mekânda otopark ihtiyacını karşılayabilme oluyor."

"İSTANBUL KOŞARKEN BİZE DURMAK YAKIŞMAZ’’

Usta, Gaziosmanpaşa'nın beton yığınları ile kendi içerisinde sıkışmış yapılara sahip ve yaşam alanı oldukça kısıtlı olan bir ilçe olduğunu vurgulayarak, "İstanbul koşarken bizim oturmamız bu ülkenin sevdalısı olarak bize yakışmaz. Tüm bu şehirleşme sürecini en iyi şekilde nasıl yürütebiliriz anlayışı ile proje gruplarımızı, uluslararası proje grupları ile bir araya getirerek, projeleri ve maketleri de onlarla paylaşarak ortak bir akıl ortaya koyduk." bilgisini verdi.

Türkiye'de yatırımların ve yeniliklerin diğer ülkelere göre daha iyi şartlarda yapıldığına işaret eden Usta, özellikle İstanbul'daki yatırımlarda en ileri teknolojinin kullanıldığını ifade etti. Başkan Usta, ‘’Her şehrin kendine özgü konumu ve onu markalaştıran bir sembolü olduğunu belirterek, ‘’Bir şehrin marka şehir olması pazar alanını geniş olması ve sembolüyle olur. Yeni bir şeyler ekleyerek İstanbul’u marka şehir haline getirmeliyiz. Panama Kanalı’nda sadece geçişten milyonlar kazanılıyor. Panama Kanalı’nı görünce Kanal İstanbul’un Türkiye için kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Bunların hepsi bir Eyfel Kulesi gibi. 3. havalimanı da bu anlamda İstanbul’un marka şehir olması konusunda bir kazanımdır. Yine İstanbul'daki Marmaray’ı Avrasya Tüneli ile birleştiren, marka şehir olma konusunda bir avantajdır. Tüm bu çalışmalar sürdürülebilir. Bu çalışmalar kapsamında biz de bir vizyon programı oluşturduk tüm şehri kapsayacak şekilde. Bize açmış olduğu yolda bir Kentsel Dönüşüm Master planı yapmak suretiyle bir şehir yapılaşmasını ele aldık. Bu çalışmalarla birlikte kentsel dönüşümü şehrin %40'ına yönelik başlattık. İstanbul’un Dünya’da hızla gelişen bir şehir olması yönünden Gaziosmanpaşa da bu hıza yetişmesi açıdan yeni bir şehir mimarisi, tüm ihtiyaçların en ileri teknoloji ile şehirleşmesini önemsedik. Bir yeni şehir merkezi olarak tamamlamayı hedefledik. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin çok yoğun bir şekilde sürdürdüğü metrolar, marmaraylar üçüncü havalimanı gibi projelerle şehrin cazibe merkezi olması yönünde çalışmalar yaptık. Biz eğlence merkezi olarak Paris'i görüyoruz ama şehrimizin hızlı gelişen bir markalaşma yapılaşma mekânları var. Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşüm projesi tamamlanınca ileri teknoloji ile donatılmış yapılar, cazibe merkezleri, yaşam alanları bizleri bekliyor olacak’’ dedi. Geçmişten günümüze Gaziosmanpaşa’yı değerlendiren Usta, ‘’İlk açılan özel hastanemize doktor bulamazken Uluslararası sertifika alan ve yurt dışından gelen doktorlarla bir üniversite tıp fakültesi olma yolunda ilerledik. 1995'ten 2017'ye ilçemizdeki hastanelerimizin geldiği durum işte bu, artık sağlık turizmi ile gelir elde eden bir ilçe konumuna geldik’’ diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2017, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153