banner171

Belediye Başkan Adayı Bilal AY'ın Kurban Bayram Mesajı;

Saadet Partisi Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı Bilal AY: " Bayramın Yeni Bir Dünya'ya Vesile Olmasını Temenni Ediyorum"

Belediye Başkan Adayı Bilal AY'ın Kurban Bayram Mesajı;
 Saadet Partisi Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı Bilal AY, yayınladığı bir mesajla, milletimizin ve İslam âleminin mübarek Kurban Bayramını kutladı.

Bayramların kardeşlik ve dayanışma duygularının en yoğun yaşandığı günler olduğunu hatırlatan AY, “Bu bayram keseceğimiz kurbanlar ve yapacağımız dualar huzur ve barış içinde bir Türkiye ile adil bir dünyaya vesile olsun” temennisinde bulundu. 
Saadet Partisi Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı Bilal AY, İslam dünyasının en acımasız zulümlerle karşı karşıya bulunduğu bu dönemde itaat etmemiz ve teslim olmamız gereken en önemli ilahi emir, 'birlik' olmaktır" değerlendirmesinde bulundu. 

Bayramların kardeşlik ve dayanışma duygularının en yoğun yaşandığı günler olduğunu vurgulayan AY, ancak dünyaya hakim olan açlık, sefalet ve kargaşanın bayram sevinçlerini hüzne dönüştürdüğünü ifade etti. 

İslam dininde her ibadetin ilahi hikmet ve mesajlarla yüklü olduğunu bildiren AY, "Mübarek kurban ibadetinin içinde barındırdığı sayısız hikmetten birisi de ilahi emre itaat ve teslimiyettir. İlahi buyruk karşısında İbrahim kadar fedakar, İsmail kadar cesur olabilmektir" değerlendirmesinde bulundu. 

İslam dünyasının tarihin en acımasız zulümleriyle karşı karşıya bulunduğuna dikkati çeken AY, şöyle devam etti : 

"Bizler insanlığın tek kurtuluş reçetesi olan bir inancın mensuplarıyız. İnancımıza sahip çıktığımız ve ilahi emirlere uyduğumuz ölçüde insanlık huzur bulacak, barış hakim olacaktır. İslam dünyasının en acımasız zulümlerle karşı karşıya bulunduğu bu dönemde itaat etmemiz ve teslim olmamız gereken en önemli ilahi emir, 'birlik' olmaktır. Müslümanların birliği ve kardeşliği için çalışmaktır. Tıpkı hac ibadetindeki gibi siyahıyla beyazıyla, Arabıyla Acemiyle, Türküyle Kürdüyle, Allah'ın ipine sımsıkı sarılmaktır."  

AY, İslam aleminin bugün paramparça olduğunu, küresel oyunların, alçak planların hedefinde bulunduğunu ileri sürdü. AY şöyle devam etti : 

"Başımızı nereye çevirsek bir yetimin feryadını, bir mazlumun çığlığını duyuyoruz. Oysa bu dünyada herkesin insanca yaşamasına yetecek kadar yer de var, nimet de var. Ancak adil bir düzen yok. Milyarlarca insan sömürgeci zihniyet tarafından aç, susuz ve vatansız yaşamaya mahkum ediliyor. Bu zulüm düzenine son vermek zorundayız. Sömürü yerine adaleti, çatışma yerine diyalogu, çifte standart yerine eşitliği hakim kılmak zorundayız. Bunun için ilk yapmamız gereken İslam ülkelerinin güçlerini birleştirmektir."  

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2013, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153