banner171

Gaziosmanpaşa U14’lerde iddialı

İstanbul genelinde İlçeler bazında kurulacak olan U14 İlçe Karması Ligleri için Gaziosmanpaşa İlçesi de ilk adımı attı.

Gaziosmanpaşa U14’lerde iddialı

Gaziosmanpaşa İlçesi U14’lerde iddialı

İstanbul genelinde İlçeler bazında kurulacak olan U14 İlçe Karması Ligleri için Gaziosmanpaşa İlçesi de ilk adımı attı.  Dün, Beşyüzevler Poligon Caddesinde bulunan Gaziosmanpaşa Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nde İASFK Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziosmanpaşa Kulüpler Birliği Başkanı Murat Yılmazer, İASK Denetleme Kurulu Üyesi Şenyurt Topal ve Gaziosmanpaşa Kulüpler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Halil Hayta’nın da bulunduğu toplantıda İlçe Karmasının yol haritası belirlendi. İlçe Karmasının Teknik Direktörlüğüne ise Karlıtepe İlköğretim Okulu takımı ile İlçenin adını tüm ülkede duyuran başarılı Öğretmenlerden Alper Asım Özer getirildi.

İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun geçtiğimiz günlerde aldığı bir karar ile il genelinde U14 karmasının kurulması için yapılan çalışmalar neticesinde Gaziosmanpaşa Kulüpler Birliği de gerekli çalışmaları başlattı. Dün, Gaziosmanpaşa Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nde, 500 Evler, Albayrak, Barbaros Hayrettin Paşa Taşköprü, Fişekspor, GOP Venüs, Karadeniz, Kazım Karabekir Mevlana, Küçükköyspor, Yeni Öz Kartal ve Yıldıztabya Kulüplerinin Antrenörlerin de katıldığı toplantıda, İlçe Karmasının yol haritası belirlendi.

Murat Yılmazer, ‘Potansiyelimiz var’
Toplantıda bir konuşma yapan Gaziosmanpaşa Kulüpler Birliği Başkanı Murat Yılmazer, U14 İlçe Karmasının tüm İlçeler için çok iyi bir şans olduğunu ve bu proje sayesinde geleceğin milli takımlarını oluşturacaklarını belirtti. Yılmazer açıklamasının devamında, “Gaziosmanpaşa İlçesi, 2007 yılı itibariyle 1 milyon 13 bin kişinin yaşadığı dev bir ilçeydi. 2008 yılı itibariyle Gaziosmanpaşa ilçesinden iki yeni ilçe, Arnavutköy ve Sultangazi ilçeleri doğdu ve ilçemiz üçe bölündü. Ancak buna rağmen 600 binlik nüfusu ile halen İstanbul’un en önemli İlçelerinden birisi olma özelliğimiz sürmektedir. İlçemizde 10-14 yaşlarında yaklaşık olarak 60 bin nüfusun olduğu hesaplanmaktadır. Buna ilave olarak ilçemizde spora yatkınlık da hesaba katılınca Gaziosmanpaşa’nın ne kadar önemli bir misyona sahip olduğu daha iyi anlaşılabilir. Biz zaten gerek Okullarımız ile gerekse Spor Kulüplerimiz ile Ülkemiz genelinde adı hep başarılar ile anılmış bir İlçeyiz. Bu projede de hedeflenen başarıya ciddi anlamda katkı sağlayacağız” dedi.

Şenyurt Topal, ‘Çocuklarımıza hizmet mecburiyetimiz var’
İASK Denetleme Kurulu Üyesi Şenyurt Topal ise, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun futbola ve futbol Kulüplerine daha iyi şartlar sunabilmek için sürekli çalışmalar yaptıklarını ve projeler ürettiklerini belirterek, “U14 İstanbul Karması da bu projelerin sadece bir tanesidir. Bizler bu proje ile hem altyapı yıldızlarını, hem de gelecek vaat eden yeni oyuncuları bulmak ve onları futbol piyasasına en doğru şekilde sunmayı hedefliyoruz. Bunu yaparken de bu çocuklarımıza her şeyden önce sportmence mücadeleyi ve Fair-Play ilkelerine bağlılığı öğretmeyi hedefliyoruz. Türk Futbolunun geleceği olan çocuklarımıza hepimizin hizmet mecburiyeti var. Bu proje ile bir başka amacımız; Çocuklarımıza spor kültürünü vermek, futbola olan ilgilerini çekerek okul harici zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmesini sağlamaktır. Aynı zamanda evlatlarımızı, paylaşım, sorumluluk ve özgüven duygusu kazandırılmış sağlıklı bireyler olarak yetiştirmektir. Ayrıca geleceğin yıldızlarını yetiştirmek için alt yapıya tam destek vererek planlı ve programlı çalışmalar yapmaktır. Başarılı olacağımızı inanıyoruz” dedi.
Alper Asım Özer, ‘Tatlı bir rekabet olacak’
Gaziosmanpaşa İlçe U14 Karmasının Teknik Direktörlüğüne getirilen Karlıtepe İlköğretim Okulu’nun başarılı Öğretmenlerinden Alper Asım Özer ise, “Altyapı sözlük anlamı olarak; ‘bir sistemin veya organizasyonun temelini oluşturan yapı’ şeklinde tanımlanabilir. Biz, İlçemizdeki Antrenörlerimizin de desteğiyle başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Plevne Lisesi Öğretmenlerimizden Barış Atabay Hocamız ile birlikte görev yapacağız. İlk çalışmamızı, 13 Mart 2012 Salı günü Karadeniz Spor Kulübü Tekin Küçükali Stadında yapacağız. Bir gün sonra ise Albayrak Spor Kulübü tesislerinde diğer çalışmamız olacak. 39 kişilik bir liste oluşturulacak, bu sayı daha sonra 30’a ve son olarak da 25 sporcuya inecek. Tüm İlçeler arasında tatlı bir rekabet olacak diye düşünüyoruz. Burada ortak amacımız, Kulüplerimiz ile işbirliği içerisinde olup, geleceğin takımını ortaya çıkartmak. Bu projeyi tüm sporcular için bir şans olarak görüyoruz” dedi.
Yerel fubol.net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153