banner171

GAZİOSMANPAŞA’DA SEVGİ ENGEL TANIMIYOR

GAZİOSMANPAŞA’DA SEVGİ ENGEL TANIMIYOR

GAZİOSMANPAŞA’DA SEVGİ ENGEL TANIMIYOR

Gaziosmanpaşa Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi’nin özel öğrencileri, yıl boyunca ürettikleri el emeği ürünleri, “Engelliler Haftası” dolayısıyla düzenlenen kermeste sergiledi. 1 günlük temsili askerlik yapacak olan engelli gençler için ise asker uğurlama programı düzenlendi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Gaziosmanpaşa Belediyesi, engellim bireylerin toplumsal yaşama katılımını artırmak ve sosyal farkındalık oluşturmak için bir dizi etkinlik düzenledi. Gaziosmanpaşa Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi’nde yıl boyunca eğitim alan engelli öğrencilerin ürettiği el emeği ürünler, düzenlenen kermeste satışı sunuldu. Birbirinden güzel çantalar, takılar, ahşap boyama tepsiler, kapı süsleri gibi çok sayıda ürün, iki gün boyunca ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

1 GÜNLÜK TEMSİLİ ASKERLİK YAPACAK ENGELLİ GENÇLERE KINA YAKILDI

Öte yandan Gaziosmanpaşa Belediyesi, Engelliler Haftası kapsamında Hasdal Kışlası'nda 1 günlük temsili askerlik yapacak olan engelliler için uğurlama programı düzenledi. Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi´nde gerçekleşen programda askere gidecek gençlere kına yakıldı. Programa katılan engellilerin aileleri, kına töreninde duygu dolu anlar yaşadı. Ardından düzenlenen müzikli eğlencede gençler doyasıya eğlendi. 1 günlük temsili askerlik programı için Hasdal Kışlası'na uğurlanacak engelli gençler, askerlik yemininin ardından eğitim faaliyetlerine katılacak ve günün sonunda temsili terhis belgelerini alacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153