banner171

GOP’TA 1 “AİLE LİRASINA” TERAPİ HİZMETİ BAŞLADI…

1 liraya terapi hizmeti olur mu?”

GOP’TA 1 “AİLE LİRASINA” TERAPİ HİZMETİ BAŞLADI…

 Gaziosmanpaşa Belediyesi ile Çocuk Aile Gelişim ve Eğitim Derneği’nin ortak bir protokol imzalayarak başlattıkları ilçede kurulu Aile Danışma Merkezi’nde sembolik olarak tasarlanıp imal edilen ve ‘1 Aile lirası’ adı verilen fişlerle ailelere ve çocuklarına psikolojik destek amaçlı terapi hizmeti veriliyor. 



“1 liraya terapi hizmeti olur mu?”



GOP’TA 1 “AİLE LİRASINA” TERAPİ HİZMETİ BAŞLADI…



Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, ilçemizde karşılıklı güvenin oluşturulması, iletişime açıklık ve yardımlaşma gibi temel kavramlarla yola çıkılarak çocuklarımız ve ailelerine psikolojik destek sağlamaya yönelik böyle özel anlamı olan bir merkezin kurulmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.



Gaziosmanpaşa Belediyesi sosyal sorumluluk ilkesinden hareketle sürdürdüğü çalışmalara ÇAGEDER ( Çocuk Aile Gelişim ve Eğitim Derneği )  ile ortaklaşa bir yenisini ekledi. Ağırlıklı olarak psikolog ve okul öncesi eğitmenlerden oluşan bir yönetim kadrosuyla sağlıklı nesillerin oluşabilmesi ve sağlıklı çocukların yetişmesinde ailelere ve çocuklara yardımcı olmak amacıyla kurulan Aile Danışma Merkezi Gaziosmanpaşa’da hizmet vermeye başladı. Dernek , ilçemizde yaşan ailelere, özürlülere,  çocuklara, kadınlara, gençlere, yaşlılara, yoksullara, kimsesizlere ve düşkünlere yönelik eğitim, kültür, sağlık ve sosyal hizmetler kapsamında verilen hizmetlerin etkinliğini arttırıp kapsamını genişletecek. Merkez, gönüllü katılımın sağlanması ile belediye hizmetlerini daha yaygın hale getirirken, belediye ile sivil toplum örgütleri arasındaki işbirliğini de kurumsallaştıracak.



Terapi hizmetlerinin ücretsiz verilemeyeceği ilkesinden hareketle sembolik olarak tasarlanmış “1 Aile lirası” adlı fişlerle psikolojik destek vermeye başlayan GOP Aile Danışma Merkezi 200 metrekarelik prefabrik bir alanda kurulu merkezde 1’i çocuk olmak üzere 6 adet görüşme odası ve 2 toplantı salonu ile çalışmalarını sürdürüyor. Merkez’de ayrıca diğer bir etkinlik olarak kadınlara yönelik grup çalışması başlatıldı. 10 hafta sürecek olan ve yaklaşık 15 kişilik gruplarla yapılan psikodrama çalışmasındaki amaç ise katılımcıların kendileriyle ilgili farkındalıklarını arttırmak, güçlü ve güçsüz yönlerini ortaya çıkarıp, zorluklarla başetme becerilerini güçlendirmek ve böylece kişisel olarak gelişmelerini ve rahatlamalarını sağlamak. Gaziosmanpaşa Belediyesi ve ÇAGEDER’in birlikte yürüteceği bir diğer çalışma ise ilköğretim okullarındaki personele ve okullardaki velilere yönelik düzenleniyor. Bu çalışma ilçedeki ilköğretim okullarında  ‘Özel öğrenme güçlükleri, down, otizm, mental retardasyon ve dikkat problemlerini’ kapsayan seminerlerle toplumun söz konusu problemlere dikkatini çekmek hedefleniyor. Dernek yöneticileri ve eğitmenler bir çok ailenin çocuklarındaki gelişimsel problemleri çocukları okula başladığında eksik performanslarından anlayabildiklerini ya da çoğu zaman "tembel, yaramaz" olarak sıfatlandırarak esas sorunu fark edemediklerine dikkat çekerek “Biz bu konuda toplumu bilinçlendirmek istiyoruz’’ diye ekliyorlar. 



Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol kısa adı ÇAGEDER olan Çocuk Aile Gelişim ve Eğitim Derneği’nin önemli bir hizmeti olan psikolojik destek çalışmaları için öncelikli olarak ilçemizi seçmelerinden dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, merkezin çok önemli çalışmaları ilçede hayata geçireceğini belirtti. Erol, “Gerek sorunun anlaşılmasında, gerekse sorunun çözümünde psikolog – danışan ve ailesi arasındaki iletişim ne kadar iyi olursa o kadar iyi sonuç alınır. Ailelerden ricam sorunlarını merkezimizdeki psikologların yardımıyla aşmaya çalışıp, aldıkları terapiyi sürdürüp bir sonuç alınıncaya kadar sabretmeleri. Bu  çocukların ve ailelerinin sorunlarını aşmada en önemli anahtardır’ dedi.



DERNEK HİZMET VE SORUMLULUKLARI

Gaziosmanpaşa İlçesinde son derece önemli bir hizmet verecek olan  Aile Danışma Merkezi aralarında Avrupa Birliği ve diğer uluslar arası projeler olmak üzere, çok yönlü eğitici ve danışma projelerini de yürütecek. Merkezin yapacağı diğer çalışmalar ise şöyle özetleniyor.

 

1.     Avrupa Birliği ve diğer uluslararası projeler oluşturmak. Dernek bu kapsamda Türkiye’de ve yurtdışında faaliyet gösteren  yabancı işletmeler, Sivil Toplum Kuruluşları, Üniversiteler, Kamu kuruluşları, Belediyeler, diğer tüzel kişiliğe haiz kurumlar ve özel şahıslarla projelerde ortaklık, işbirliği ve sponsorluk bağlantısında bulunulabilecektir.

 

2.     İlçedeki çocuklara ve ailelerine yönelik psikolojik destek, danışmanlık ve eğitim hizmetleri vermek. Bu çerçevede toplum ve aile bilinçlenmesine yönelik radyo, TV programları, seminer, toplantı düzenlemek, gerekli izinleri alarak gazete, dergi yayınlamak. İnternet ortamında, sosyal medya ve web siteleri kanalıyla bu çalışmaları ilçede yaşayanlara ulaştırmak.

 

3.     Çocuk, ergen psikolojisi, gelişimi ve aile danışmanlığı konularında gönüllü uzmanlar ve kurumlar vasıtasıyla anket, araştırma, bilimsel çalışmalar yapmak.

 

4.     İlçedeki İlköğretim ve Liselerdeki öğrencilerin akademik başarılarını geliştirici çalışmalar yapmak, etkili ders çalışma, öğrenme yöntem ve teknikleri gibi konularda destekleyici programlar düzenlemek.

 

5.     Çocuklara ve gençlere yönelik sosyal ve kültürel içerikli organizasyonlar oluşturarak, çocuk ve gençlerin okul dışı zamanlarını etkin ve iyi bir şekilde değerlendirmelerine katkıda bulunmak.

 

6.     Aile içi iletişim, sağlıklı anne-baba tutumları ve benzeri konularda eğitim seminerleri vermek.  

 

7.     Aile içi şiddeti önlemeye yönelik projeler üretmek ve bu konudaki çalışmalara destek vermek.

 

8.     Çocuk, aile ve toplum sağlığına ilişkin toplumsal bilinçlenmeye katkıda bulunabilmek için yarışmalar, panel ve seminerler düzenlemek.

 

9.     Aile ve aile bireylerinin sorunlarını çözmek ve ailenin işlevselliğini arttırmak amacıyla Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve bölgedeki özel, kamu psikoterapi merkezleriyle işbirliği yaparak Aile Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetlerini yaygınlaştırmak.

 

10.  Kadına yönelik toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve her türlü şiddet, taciz ve istismarın önlenmesi amacıyla çalışmalarda bulunmak.



11.  Kadının insan haklarını geliştirmek ve kadınlarımızı sosyal, kültürel, ekonomik alanlarda aktif hale getirebilmek adına plan ve projeler geliştirip, uygulamak.

 

12.  Çocuk haklarına yönelik çalışmalarda bulunmak.

 

13.  Yaşlı vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak, yaşam kalitelerini yükseltmek ve hayatlarını daha mutlu geçirebilmelerini sağlamak için gönüllüler vasıtasıyla psikolojik destek çalışmalarında bulunmak.



14.  Üniversitelerde kampüs girişimciliğine yönelik çalışmalara katılmak, sponsor olmak, üniversite öğrencileri, akademisyen ve üniversite yönetimleriyle çocuk, ergen ve aile sorunlarına yönelik çalışmalara ve projelere iştirak etmek.

 

15.  Özel, kamu, yerel yönetimler ve STK’ larda çalışanların iş verimliliğini, mesleki bilgi düzeylerini, kurum içi girişimcilik özelliklerini, yaratıcılıklarını artırmaya yönelik çalışmalarda danışmanlıkta bulunmak, psikolojik testler, anketler uygulamak, eğitimler vermek.

 

16.  Gerçekleştirilecek sosyal çalışmalara gelir sağlamak amacıyla konser, tiyatro, sergi ve benzeri organizasyonlarda bulunmak,

 

17.  Sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde şiddet gören ve istismara uğrayan kadınlara hukuki ve psikolojik destek verip, kadınların sosyal kimlik kazanmalarına destek vermek. 

 

18.  Sivil Toplum Kuruluşlarında, sosyal projelerde veya kendi kuracağı işletmede çalışmayı hedefleyen gençlerin başarılı olmalarına yönelik girişimcilik, inovasyon programları oluşturmak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153