banner171

GOP'ta Çarşamba Seminerleri; İletişim birbirimizin farkına varmaktır...

Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde yer alan Aile Danışma Merkezi tarafından her hafta Çarşamba günleri düzenlenen Uzman Psikologlarla “Çarşamba Seminerleri”nin bu haftaki bölümünde Psikoterapist – Eğitim Uzmanı Makbule Uras tarafından “Aile İçinde İletişim, Konuşmak ve Dinlemek” konusu işlendi.

GOP'ta Çarşamba Seminerleri; İletişim birbirimizin farkına varmaktır...
 Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde yer alan Aile Danışma Merkezi tarafından her hafta Çarşamba günleri düzenlenen Uzman Psikologlarla “Çarşamba Seminerleri”nin bu haftaki bölümünde Psikoterapist – Eğitim Uzmanı Makbule Uras tarafından “Aile İçinde İletişim, Konuşmak ve Dinlemek” konulu bir seminer verildi. Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi, Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde insanların hayatlarında en fazla iletişimde sorun yaşadıklarını  belirten Uras, “İletişimi ilk öğrendiğimiz yer ailemizdir ve aynı evde yaşayıp da ruhsal olarak birbirlerinden kilometrelerce uzakta insanlar çoğunluktadır. Anne baba arasındaki ilişkide bu şekilde bir hata, iletişimsizlik varsa direk olarak onu öğreniriz” dedi. 
Hiç bir insanın yalnız yaşamak istemediğini, ait olmak, birey olmak ve kabul edilme ihtiyacı olduğunu belirten Uras sözlerini şöyle sürdürdü, “İnsanlar, çocuk büyük ayırt etmeksizin değerli ve vazgeçilmez olmak, yeterli olmak, sevilmek ve özlenmek isterler. Özellikle evlerimize geldiğimizde çocuklarımızla, eşimizle konuşmalı, ilgilenmeliyiz. Birbirimizin sorunlarını dinlemeli, farkına vardığımızı, önemsediğimizi hissettirmeliyiz. Bir evin içinde yabancı gibi yaşamamalı, birbirimizi anlamalı ve dinlemeliyiz. Birbirimizi dinleyerek anlayabilir ve var ederiz” dedi.

Aile Danışma Merkezi tarafından düzenlenen Uzman Psikologlarla “Çarşamba Seminerleri”nde gelecek hafta Psikolog Sevcan Şahin tarafından “Uyuşturucu Madde ile Mücadele” konusu işlenecek.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2012, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153