banner171

Gop'ta Hafızlık ve güzel Kur’an okuma ödülleri verildi

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle, Gaziosmanpaşa Müftülüğü ile Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin işbirliğiyle özel bir program hazırlandı.

Gop'ta Hafızlık ve güzel Kur’an okuma ödülleri verildi
 Gaziosmanpaşa Müftülüğü ile Gaziosmanpaşa Belediyesi, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle özel bir program hazırladı. Kutlama programının ilk gününde Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi’ndeki kahvaltılı toplantıda Gaziosmanpaşa Müftülüğü, camilerdeki en müdavim cemaate çeşitli ödüller verdi.

İstanbul Müftü Yardımcısı Bekir Derin’in “Namaz Kılmanın Önemi” konulu konferansının ardından Hafızlık Yarışması Türkiye Üçüncüsü Küçükköy Merkez Kur’an Kursu öğrencisi Faruk Şahin ile Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması İstanbul Birincisi Evliya Çelebi Kur’an Kursu öğrencisi Yunus Emre Cankurt’a ödül verildi.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir konuşma yapan Gaziosmanpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Arif Parlakkılıç, “Camiler ve dini kurumlar, toplumsal düzenin ve ahlakın temel öğeleridir. Buralarda görev alan din adamları da, saygınlıklarıyla topluma yön veren ve örnek olan kişilerdir. Bizler de toplum olarak onları sahipleniriz. Camilerimiz ve din adamlarımız bu bakımdan çok önemlidir. Ayrıca çocuklarımızın da din eğitimi alması ve kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i en iyi şekilde öğrenebildiği bu kurumlar, her türlü desteği hak ediyor. Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutluyor ve Kur’an-ı Kerim’i en iyi şekilde okuyan öğrencilerimizi de kutluyorum” dedi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama programı çerçevesinde 3 Ekim Perşembe günü Cami ve Kur’an Kursu Dernek Başkanları’nın katıldığı kahvaltıda başarılı dernek başkanlarına plaket verilecek ve İstanbul Müftü Yardımcısı Şahin Yıldırım, “Toplumsal Hayata Katkıları Açısından Camiler” konulu bir konser verecek. 5 Ekim Cumartesi günü Gaziosmanpaşa Merkez Camii’nde öğle namazı öncesi Kur’an Ziyafeti ve Hatim Duası yapılırken, 7 Ekim Pazartesi günü ise Plevne Toplantı Salonu’nda saat 14.00’te Din Hizmetleri Uzmanı Dr. Nevin Meriç,  “Cami Kadın ve Aile” konulu konferans verecek.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2013, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153