banner171

GOP'ta Muhasebecilere İş Güvenliği ve Sağlığı Eğitimi Verildi

Gaziosmanpaşa ve Sultangazi Meslekte Birlik üyesi bir grup mali müşavir yaptığı kahvaltılı toplantı ile İş Güvenliği ve Sağlığı Kanunu hakkında bilgilendirildi.

GOP'ta Muhasebecilere İş Güvenliği ve Sağlığı Eğitimi Verildi
 Eski İş Müfettişi ve Çözer OSGB sahibi Mehmet Ali Metinyurt'un konuşmacı olarak katıldığı kahvaltıda kanun enine boyuna masaya yatırıldı.

30 Haziran 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe girmişti. İlk etapta 50 ve üzeri işçi çalıştıran işyerlerinde yürürlüğe giren kanuna göre işyerleri iş güvenliği uzmanı, doktor ve sağlık personeli çalıştırmak zorunda kalmıştı. İşyerleri için risk değerlendirmesi yapılması ve acil durum planları, yangınla mücadele ve ilk yardım tedbirlerinin alınması işverenler açısından gerekli görülüyor.  Öte yandan mesleki eğitim alma zorunluluğu bulunan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde, yapacağı işle ilgili mesleki eğitim aldığını belgeleyemeyenler çalıştırılamaz gibi önemli hükümlere uyulmaması hallerinde işyerlerine yüz binlere ulaşan cezalar öngörülmüş.

1 Ocak 2014 itibariyle çalışan sayısına bakılmaksızın tehlikeli ve çok tehlikeli işyerlerinin de kapsama alındığını hatırlatan Mehmet Ali Metinyurt, “tek bu cezalar olsa iyi bir de işyerinde uğranılacak bir iş kazası halinde hem maddi hem de cezai yaptırımlar söz konusu olur. Bu yüzden özellikle işverenlerin kanuni vecibelerini yerine getirmeleri gerekmektedir. Aksi halde büyük cezalar kapıdadır” dedi.
Gaziosmanpaşa Belediyesi Kapalı Otoparkı üstünde bulunan GOPARK Kafe’de yapılan toplantıya katılan mali müşavirler toplantıdan memnun ayrıldılar.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2014, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153