banner171

Hayvanları koruyan sevgidir

Veteriner Hekim Murat Tosunoğlu: Terk edilmek tüm canlılara aynı acıyı verir

Hayvanları koruyan sevgidir
 Gaziosmanpaşa Belediyesi, 4 Ekim Hayvanlar Günü nedeniyle TOKİ Avrupa Konutları İlköğretim Okulu’nda özel bir seminer düzenledi. İstek halinde ilçedeki diğer okullarda da düzenlenecek olan seminerde konuşan Gaziosmanpaşa Belediyesi Veteriner Hekimi Murat Tosunoğlu, “hayvanları korumanın ve temizliğin önemini” anlattı.
Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin 4 Ekim Hayvanlar Günü nedeniyle TOKİ Avrupa Konutları İlköğretim Okulu’nda başlattığı seminerlerde konuşan Veteriner Hekim Murat Tosunoğlu, hayvan sevgisinin önemini anlattı. “Her canlının, doğadaki dengenin korunmasında büyük bir rolü vardır.” diyen Tosunoğlu, “Soyları tükenen canlılardan sonra, doğada büyük sorunlar yaşanmıştır. Artık günümüzde, nesilleri tükenmekte olan hayvanları korumak için büyük gayretler gösterilmektedir. Zor durumda kalmış hayvanlara mutlaka yardım etmeliyiz” dedi.
Hayvanlara işkence yapmanın bir insanlık suçu olduğunu da vurgulayan Tosunoğlu, ilköğretim okulu öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmada, “Kuşların, karıncaların yuvalarını bozmak, yumurtalarını almak çok kötü bir davranıştır. Hayvanları koruyup sevgi, ilgi ve şefkatimizi göstermeliyiz. Bakımını üstelendiğimiz evcil hayvanlarımızın yiyeceklerini, düzenli vermeli, aşılarını yaptırmalıyız. Sokakta yaşayan hayvanlarımızı da korumalıyız. Yiyecek artıklarını, hayvanlara veya hayvan bakıcılarına vermeliyiz. Bugün birçok uygar ülkelerde hayvan hastaneleri kurulmuştur. Veteriner hekimler hayvan hastalıklarını belirleyip iyileştiriyorlar ve hayvan hastalıklarına karşı önlem alınıyor. Bakamayacağımız hayvanları eve almayalım. Bu arada hayvanlarla temas öncesi ve sonrasında temizliğe de özellikle dikkat etmemiz lazım.” uyarılarında bulundu.

Veteriner Murat Tosunoğlu, “Terk edilmek tüm canlılara aynı acıyı verir. Unutmayın, hayvanları koruyan sevgidir. Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak büyük bir rehabilitasyon merkezinin yapımını sürdürüyoruz. Burada birçok konuda hayvanlara yönelik sağlık hizmeti verilebilecek. Muayeneden aşılamaya ve mikroçip takılmasına kadar birçok hizmet Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yapılacak. Ayrıca hayvan sevgisini artırmak için bu merkezimize özel geziler düzenlenecek” diyerek sözlerini noktaladı.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2013, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153