Gaziosmanpaşa Kaymakamı Seddar Yavuz, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, İlçe Milli Eğitim Müdürü B. Servet Bakırcı, AK Parti İlçe Başkanı Av. İsmail Ergüneş, CHP İlçe Başkanı Müjdat Gürbüz, siyasi parti ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Gazi Mustafa Kemal Paşa, Adana treninden inip Haydarpaşa rıhtımına ayak bastığında düşman gemilerinin zafer bayrakları açmış şekilde toplarını sağa sola çevirerek İstanbul limanına girdiklerini, gayri Türk azınlıkların da sevinç çığlıklarıyla karşı sahilleri çınlattığını görünce, "Geldikleri gibi giderler" demişti.
Kurtuluş Savaşı'nın zaferle bitmesinden sonra Refet (Bele) Beğ komutasındaki bir Türk birliği İstanbul'a girdiyse de, işgali resmi olarak kaldıramadı.
18 Eylül 1923'de Batı Anadolu tamamen düşmanlardan temizlendi. Mudanya Ateşkes Antlaşması'yla İstanbul, Boğazlar Bölgesi ve Doğu Trakya kurtarıldı.
İmzalanan Lozan Barış Antlaşması gereğince de düşman askerleri altı hafta sonra İstanbul'dan ayrılacaklardı. 4 Ekim 1923 günü düzenlenen bir törenle Türk Bayrağı'nı selamlayarak şehirden ayrıldılar.
5 Ekim 1923'te şehrin Anadolu yakasına gelen Türk Ordusu, 6 Ekim 1923 günü coşkun bir bayram havası içinde, sevinç gözyaşları arasında ve çiçek yağmuru altında İstanbul'a girdi. Böylece 5 yıl kan ağlayan güzel İstanbul kurtulmuş oldu.
6 Ekim İstanbul'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 88. Yıl dönümü İlçemizde Cumhuriyet Meydanında yapıldı. Törende Atatürk Anıtı'na çelenk koyularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşı okundu.