banner171

Kanserle Savaşta Başarının Sırrı; Moral Ve Dayanışma ...

Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Kanser ve Beslenme” konulu bir seminer düzenledi.

Kanserle Savaşta Başarının Sırrı; Moral Ve Dayanışma ...
 Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği Başkanı Nevval Sevindi, “Kanseri sadece ilaç ve ışın tedavisi ile yenmek mümkün değildir, kanser hastaları mutlaka morallerini yüksek tutmaya çalışmalı, birbirleri ile dayanışma içinde olmalıdırlar” dedi.
KANSERLE SAVAŞTA BAŞARININ SIRRI; MORAL VE DAYANIŞMA ...

Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Kanser ve Beslenme” konulu bir seminer düzenledi. Daha önce iki kez kanser hastası olan ve ikisinde de hastalığı yenmeyi başaran Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği Başkanı Nevval Sevindi, Organik Kültür Derneği Başkanı Filiz Nur Ergeçgil ve Uzman Diyetisyen Kudret Alçiçek Kır’ın da katıldığı, Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere Gaziosmanpaşalılar büyük ilgi gösterdi. Seminerde yaptığı konuşmada, dernek olarak kanserden korunmak için toplumda sağlıklı yaşam bilincini oluşturmayı ve kanserin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu insanlara anlatmayı amaçladıklarını belirten Nevval Sevindi, “Kanseri sadece ilaç ve ışın tedavisi ile yenmek mümkün değildir, kanser hastaları mutlaka morallerini yüksek tutmaya çalışmalı, birbirleri ile dayanışma içinde olmalıdırlar. Yani kanser eğer moral gücümüz olmazsa sadece ilaçlarla yenemeyeceğimiz bir hastalık. Bu nedenle özellikle kanser hastalarının birbirleriyle dayanışması tadavi yolunda çok ama çok önemlidir”dedi. Organik Kültür Derneği Başkanı Filiz Nur Ergeçgil ise organik ürünler tüketmemiz gerektiğini ancak organik ürünleri alırken mutlaka bakanlığın kontrolüyle üretilmiş olmasına dikkat etmemiz gerektiğini belirtirken, Uzman Diyetisyen Kudret Alçiçek Kır ise artık yiyeceklerimizi evlerimizde doğal yollarla yapmamız gerektiğini, özellikle çocuklarımızı hazır yiyecekler alıp okula göndermememiz gerektiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2013, 16:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153