banner171

Yeşil sahalardan mindere

Gaziosmanpaşa Belediyesi Güreş kulübünde Yetişen Müren'in Hedefi Altın Madalya.

 Yeşil sahalardan mindere
 Gürcistan'da yapılacak Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 96 kiloda Türkiye'yi temsil edecek Müren Mutlu, futbolcu olmayı hayal ederken kendini minderde bulduğunu söyledi. 

    Başkent Tiflis'te 19-24 Mart'ta yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya hedeflediğini vurgulayan Müren, ''Büyüklerde ilk kez Avrupa Şampiyonasına gidiyorum. Takımdaki diğer ağabeylerim ve arkadaşlarımın bu konuda daha önce deneyimleri vardı. Benim ilk olduğu için daha farklı duygular yaşıyorum. Hocalarımın benden beklentisi çok yüksek. Bu beklentiye karşılık ilk şampiyonamda altın madalya almak istiyorum. Altın madalya ile Türkiye'ye döneceğim'' dedi. 
     
     -Krampon yerine güreş ayakkabısı- 
     
     Mutlu, babasının eski bir güreşçi olduğunu, geçirdiği bir sakatlıktan dolayı güreşten koptuğunu ifade ederek, daha sonra kendisini bu spora yönelttiğini anlattı. 
     Güreşe başlamadan önce futbol oynadığını dile getiren Mutlu, şunları söyledi: 
     ''Aile olarak Bulgaristan'dan Türkiye'ye geldik. Babam Bulgaristan'da güreşiyordu. Sonra bir sakatlık geçirdi ve güreşi bıraktı. Türkiye'ye geldikten sonra, İstanbul'da Karadenizspor'un altyapısında futbola başladım. Futbolcu olmayı istiyordum. Forvet oynuyordum ve uzun boylu olduğumdan dolayı hava toplarına hakimiyetim çok iyiydi. Kafayla çok gollerim vardı. 2 yıl burada forma giydikten sonra Gaziosmanpaşa Belediyesi mahallemizde güreş kulübü açtı. Babam güreşçi olduğu için beni oraya götürdü. Ondan sonra kendimi tamamen güreşe verdim. Futbolcu olmayı hayal ederken güreşçi oldum. Kramponlarımı çıkarıp güreş ayakkabılarını giyince ilk başlarda biraz burukluk yaşadım. Fakat şimdi güreşçi olarak çok daha mutluyum.'' 
     
     -Anneden destek yok- 
     
     Müren Mutlu, güreşe başladığı ilk günden itibaren babasından büyük destek gördüğünü, ancak annesinin bu desteği kendisine vermediğini ifade etti.
     Babasının geçirdiği sakatlık nedeniyle annesinde korku olduğunu dile getiren Müren, ''Doğal olarak annem de benim için sürekli endişeleniyor. Ancak babam sürekli yanımda ve gereken her türlü desteği veriyor'' diye konuştu. 
     Mutlu, hedefinin 2016 yılında Rio'da yapılacak olimpiyatlarda madalya almak olduğunu anlatarak, bunun için çok çalıştığını da sözlerine ekledi. 







Mehmet Tevfik Erçetin(AA)

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2013, 15:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153