banner171

Birand başörtülülerden özür diledi

Usta gazeteci Mehmet Ali Birand, katıldığı bir televizyon programında başörtülülerle ilgili söylediği sözlerden dolayı özür diledi.

Birand başörtülülerden özür diledi
 Geçtiğimiz hafta katıldığı  bir   televizyon   programında  başörtüsüyle ilgili sözleri  nedeniyle  tepki gören Posta gazetesi yazarı Mehmet Ali  Birand  bugünkü köşesinde  programda  sarfettiği sözler için özür diledi.

Laikçi seyirciyi kaçırmamak için, böyle  bir  tutumu benimsediğini itiraf eden  Birand , kendisini eleştiren yazarlara hak verdiğini söyledi.

Erkam Tufan Aytav'ın Bugün TV'deki  programında  işe alacağı muhabire başörtülü olarak ekrana  çıkarmayacağını söylediğini belirten  Birand , bunun  nedenini  ise şöyle açıklamıştı: ' Bir tane  gencecik  kız. New York'ta  eğitim  görüyor. Bana bak seni türbanlı  ekrana  çıkartmam dedim. 'Çıkartmam sonra takarım' dedi.  Ekranda  enteresan olabilir...  Kanalın   markası  var, başörtü ile  kanalın   markası  zarar görebilir.'

SÖYLEDİĞİM AYIPTI

Laikçi seyirciyi kaçırmak istemediğim için, bu tutumu benimsiyordum.Bütün bunu da, benim gibi açık sözlü, liberal, 28 Şubat'ta andıçlanmış  birinin  söylemesi, daha da ayıptı.Üzülmemin nedeniherkes  kaçıp saklanırken, yıllardır başörtüsünü savunmuş, Üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılması için açıkça tutum almış, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Hayrunisa Gül'ün başörtüsünün sorun edilmemesi gerektiğini defalarca tekrarlamış bir yazar olmama rağmen, şimdi Başörtüsü Faşistliği ile suçlanmaktı.Açık sözlülüğümün cezasını çektim. Acaba bu tip sorulara yalandan yanıtlar mı vermek gerekirdi?

ÖZÜR DİLERİM

Ancak son olarak bir noktaya da dikkatinizi çekmek isterim. O da, acaba muhafazakar kesim, Kaplan'ın dediği gibi, başörtüsüne ne oranda sahip çıkıyor. Başörtülülere eskiden ne kadar yer veriyorlardı, hatta bugün dahi ne oranda kol kanat geriyorlar.Belki sizleri rahatsız etmiş veya amacının dışına çıkmış bir söz etmiş olabilirim, ancak muhafazakar kesimde çuvaldızı kendine batırması gereken başkaları da var.Genelde, başörtüsü savaşı kazanıldıktan sonra, şimdilerde artık eski heyecan kalmamış gibi görünüyor.Samimi görüşümü söylediğimden dolayı özür dilerim.Uyarılarınıza yine de teşekkür ederim.İha 

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2012, 15:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153