banner171

Devlet Mehmetçik'i teknoloji ile koruyacak

Milli Savunma Bakanlığı, 2012 yılında 92 tane karakol yapılmasını hedefleniyor. Bu karakollarda, teknolojinin bütün imkanları kullanılacak.

Devlet Mehmetçik'i teknoloji ile koruyacak
 Milli Savunma Bakanlığı'nın, 2011 Yılı İnşaat Yatırım Programı'nda 304 yeni inşaat projesi yer alıyordu. 2010 yılından ise devam eden 62 adet inşaat projesi bulunuyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin iç güvenlik ve hudut karakol tesisi ihtiyacının karşılanması amacıyla Millî Savunma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık TOKİ Başkanlığı arasında imzalanan protokoller kapsamında Ağrı, Iğdır, Hakkâri, Hatay, Şırnak ve Van illerinde toplam 129 adet hudut birlik tesisi inşa edilmesi planlanıyor. Bunlardan 37 adet tesis tamamlanıp kullanıma başlandı. 45 adet tesisin inşa faaliyetleri, 47 adet tesisin ise proje ve ihale çalışmaları devam ediyor. Ayrıca, imzalanan protokoller kapsamında, 171 adet müstakil gözetleme kulesi ile bin 23 kilometre hudut yolu inşa edilmesi öngörülüyor. İmalatlar büyük oranda tamamlandı.


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askerî zırhlı araç ihtiyaçlarının tamamı, özel sektör sanayii kuruluşlarının üretimiyle karşılanıyor. Son olarak bir özel şirket tarafından üretilen mayına dayanıklı 'kirpi' araçları ile mayın tehdidine karşı yüksek bir koruma sağlanarak önemli bir aşama katedildi.

Türkiye, zırhlı araçlar alanında dünyada önde gelen ülkeler arasında yerini aldı. Savunma sanayii sektörünün üretimi zırhlı araçlar, dünyada bugüne kadar birçok ülkeye ihraç edildi. Bölgesel ve küresel önceliklerin yanı sıra, askerî anlamda diğer ülkelerle ikili ilişkilerin geliştirilmesine de büyük önem veren Türkiye, bugüne kadar 62 ülke ile askerî alanda eğitim, teknik ve bilimsel iş birliği anlaşması, 43 ülke ile savunma sanayii iş birliği anlaşması, 47 ülke ile de askerî eğitim iş birliği anlaşması imzaladı. 2010 yılında yapılan 7 bin 536 ihaleden 86 adedi için Kamu İhale Kurumu (KİK)'na şikâyet başvurusunda bulunuldu ve 4 adet ihale iptal edildi. 2011 yılı Temmuz ayı başına kadar yapılan 3 bin 246 adet ihaleden ise 38 adet için KİK'e şikâyet başvurusunda bulunuldu ve sadece 1 ihale iptal edildi.

Türkiye-Suriye sınırındaki mayınların ve patlamamış mühimmatın temizlenmesi sorumluluğu, 17 Haziran 2009 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren, 5903 sayılı 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Suriye Arap Cumhuriyeti Devleti Arasındaki Kara Sınırı Boyunca Yapılacak Mayın Temizleme Faaliyetleri ile İhale İşlemleri Hakkında Kanun' kapsamında Millî Savunma Bakanlığı'na verildi.

Projenin, mayın temizliği bölümüne ilişkin olarak NATO Bakım ve İkmal Ajansı (NAMSA) ile danışmanlık ve hizmeti anlaşması imzalandı. Mayın temizliği ihalesinin 2012 yılı içerisinde yapılması ve 2016 yılı sonuna kadar temizliğin tamamlanması hedefleniyor.

BU YIL MİLLİ PİYADE TÜFEĞİNİN SERİ ÜRETİMİNE BAŞLANACAK

Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve güvenlik güçlerinin her türlü silah, mühimmat, roket ve patlayıcı ihtiyaçlarını karşılıyor. Kurumun, önümüzdeki dönemdeki hedefi, kendi teknolojisini ve özgün ürünlerini üreten, dünya pazarında tanınan bir kuruluş olmak. Bu çerçevede, askerin kullanımına tamamen millî bir silah vermek hedefi ile başlatılan Millî Piyade Tüfeği Projesi'nde, en ileri teknolojiler kullanılarak tasarım faaliyetleri tamamlandı. Geliştirilen prototip silahlar, her türlü çevre şartlarında yoğun bir test programına tabi tutuluyor. 2012 yılında millî piyade tüfeğinin seri üretimine başlanması planlanıyor.

//haber.rotahaber.com/devlet-mehmetciki-teknoloji-ile-koruyacak/247607

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153