banner171

Teknolojide Dünya Markası Olmak Kolay

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) tarafından düzenlenen Bilişim Sektör Buluşması Ankara'da gerçekleştirildi.

Teknolojide Dünya Markası Olmak Kolay

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) tarafından düzenlenen Bilişim Sektör Buluşması Ankara'da yapıldı. Etkinlikte konuşan Sürat Teknolojileri Genel Müdürü İsmet Akyüz, "Kürsel rekabet ve ekonomik kalkınmada teknoloji üretimi kritik önem taşıyor. Türkiye dünyanın 16. büyük ekonomisi ama 2023'de ilk 10 ülke arasına girebilmesi için global markalara ihtiyacı var. Geleneksel sektörlerde dünya çapında marka oluşturmak oldukça zor. Çünkü hem ciddi sermaye gerektiriyor hem uzun yıllar yatırıma ihtiyaç duyuyor. Teknoloji sektöründe ise markalaşmak ve çok fazla sayıda insana ulaşmak daha kolay. Ülkemizin verimliliğini de artırması gerekiyor. Bunun için de teknolojiye çok ihtiyacımız var." dedi.

Rixox Grand Ankara Hotel'de yapılan Bilişim Sektör Buluşması '12'ye katılan Başbakan Baş Danışmanı Dr. Ömer Fatih Sayan, bilişim sektörünün önemine dikkat çekerek Avrupa Birliği sürecinde, Türkiye'nin yalnızca kullanıcı değil, aynı zamanda üretici de olması gerektiğinin altını çizdi. Bu doğrultuda kamunun üzerine düşen görevleri destekler ve teşviklerle yerine getirmeye çalıştığını, ama sürekliliğin sağlanması için özel sektörün de taşın altına elini sokması gerektiğini vurguladı.

Yaklaşık 400 kişinin katıldığı toplantı, Sürat Teknoloji'nin ana sponsorluğunda gerçekleşti. Tütev öğrenci topluluğu Genç Tütev'in açılışının da gerçekleştirildiği etkinlikte TOBB ETÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Ercan, Türkiye'de bir ilk olan Üniversite-Sektör Ortak Eğitim Programını anlattı. Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm gerçekleştirilmesinin büyük bir özveri ve başarı olduğuna dikkat çekti. Başkanı Prof. Dr. Hayri Sever ise özellikle final döneminde böyle bir organizasyonun zorluğuna rağmen

Türk girişimcisi cesur ve yetenekli

Turkcell Çözüm Ortaklığı Yöneticisi Seval Üçler Yıldız, dijitalleşmeden örnekler vererek e-ticaretin yükselişine dikkat çekti. Yıldız, "Gelecek 10 yılın izleri şimdiden görülmekte. Mobil ve giyilebilir cihazlar özellikle sağlık alanında gittikçe daha da fazla önem kazanıyor. İTÜ ile birlikte gerçekleştirilen uygulama ile hasta verileri hızlı ve dijital olarak doktora ve sağlık kurumuna gönderilebiliyor. Girişimcilik bizler için önemli, özellikle türk girişimcilerinin teknoloji alanında çok daha cesur ve yetenekli olduğunu düşünüyoruz. Sadece düşünen değil yapan kazanır düşüncesine inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin son yıllarda sağlık alanında önemli ilerlemeler kaydettiğine dikkat çeken Sağlık bakanlığı e-Sağlık Daire Başkanı Dr. Ünal Hülür, programda, sağlıkta dönüşüm programı ve Medula hakkında bilgi verdi. Dr. Hülür, acil çağrıya erişimi kolaylaştırdıklarını, 112 Acil hizmetlerinin ücretsiz verilmesi sağladıklarını söyledi. "Hülür, "Köylere 112 Acil hizmeti götürdük. Hava ambulans sistemi ile birçok hastaya müdahalenin uzmanlarca, daha donanımlı merkezlerde yapılmasını sağladık. Acil ve yoğun bakım gerektiren hallerde, özel hastaneler dahil, hiçbir ücret ödemeden tedavi imkanı sunduk. Avrupa'nın en büyük ve etkin Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi kurduk. İlaç Takip Sistemi karekod ise, ilaçların üretiminden kullanım aşamasına kadar izlenebilmesine imkan veren dünyadaki ilk yaygın uygulaması oldu."diye konuştu.

"Genç girişimcileri destekleyecek programımız geliyor"

Özel sektörün araştırma, teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerinin desteklenmesi hakkında yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi veren TEYDEB - BILTEG (Bilisim Teknolojileri Grubu) Yürütme Komitesi Sekreteri V. Mehmet ASLAN, şunları söyledi: "TÜBİTAK TEYDEB olarak sanayimizin rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunuyoruz. Teknoloji gruplarıyla destek süreçlerini yönetiyoruz. Kurulduğumuzdan bugüne 8 bin 371 projeye destek verdik. Bu projelerin 5 bin 525'i tamamlandı. Yeni bir destek programımız da gündemde. Genç girişimciler ve üniversite öğrencilerini hedefleyen program, yakında duyurulacak."

Yerli ve yabancı birçok firmanın sponsorlukla destekledikleri Bilişim Sektör Buluşması'12'de, NetApp Ankara Bölge Müdürü Burak Koç, EMC İş Ortaklığı Yöneticisi Hakan Olgunsoy da söz aldı. zaman

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153