banner171

Ve CHP Taciz İddiaları İçin Mahkemede

Zekeriya Öz, Ankara Başsavcılığı’ndan ‘taciz’ iddialarıyla ilgili CHP’nin yeni Genel Başkanı ve Yardımcısı’nın tanık, eski Genel Başkanı’nın mağdur olarak ifadesinin alınmasını istedi.

Ve CHP Taciz İddiaları İçin Mahkemede

Odatv muhabiri İklim Bayraktar’ın taciz iddialarıyla ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in tanık, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da mağdur sıfatıyla ifadelerinin alınacağı bildirildi. Kılıçdaroğlu, daha önce ifadeye çağrılması durumunda ifade vermeye gitmeyeceğini, avukatını göndereceğini açıklamıştı.

ANKARA’YA İFADE TALİMATI GİTTİ

Ergenekon soruşturmasını yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği talimatla, Ergenekon soruşturması kapsamında ortaya çıkan Odatv muhabiri İklim Bayraktar’ın taciz iddialarıyla ilgili olarak CHP Genel Başkanı  Kılıçdaroğlu ile Genel Başkan Yardımcısı Tekin’in tanık, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın mağdur sıfatıyla ifadelerinin alınmasını istedi.

Üç ismin ifadeye çağrıldığı geçtiğimiz Cuma basına yansımıştı. Ancak daha sonra bazı basın yayın organları Savcı Zekeriya Öz’ün bir sözünü çarpıtarak ifadeye çağrılma haberlerinin yalan olduğunu iddia etmişti. İfadeye çağrılan Gürsel Tekin, gidip ifadesini vereceğini açıklarken, Kemal Kılıçdaroğlu ise kendisinin gitmeyeceğini, avukatını göndereceğini duyurmuştu. Baykal’ın bu konudaki tavrının ne olacağı ise bilinmiyor.

SKANDAL DİNLEMEYE TAKILMIŞTI

Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre Odatv muhabiri İklim Bayraktar, 24 Ocak tarihinde Deniz Baykal’ın TBMM’deki ofisine gitmiş, 2 gün sonra da Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin’e CHP Genel Merkezi’nde “Baykal beni taciz etti” iddiasında bulunmuştu. Aynı gün Gürsel Tekin de  Soner Yalçın’ı arayarak durumdan haberdar etmişti. Bu durum Ergenekon kaphsamında yapılan teknik takibe takılmıştı. Bu iddialar üzerine Baykal, İklim Bayraktar’a 20 bin liralık tazminat davası açmıştı.

Uğraşamam dedim şikayetçi olmadım

Ergenekon soruşturması kapsamında Odatv’de yapılan aramalarda kendisi hakkında istihbari notlar bulunan gazeteci Güneri Civaoğlu şikayetçi olmadı. Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’le yaklaşık 15 dakika görüşen Civaoğlu, adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. “Şikayetçi oldunuz mu” sorusuna ‘’hayır’’ cevabı veren Civaoğlu, niye şikaetçi olmadığını şöyle açıkladı: ‘’Böyle bir şeyin muhatabı olmak istemiyorum. Yeni bir davanın filan. Çünkü Nazlı Hanım (Ilıcak) zaten aynı konuda bir dava açtı. Ben ayrıca mahkemelere gidip bu konularla uğraşmak istemiyorum. Bu yaştan sonra gidip mahkemede ifade ver, bilmem nelere girmek istemedim.”


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153